23948sdkhjf

Kjempekrav etter konkurs

Det samlede kravet etter konkursen i Jacobsen Elektro er på hele 878 millioner kroner.

Beløpet kommer fram i en artikkel i Drammens Tidende (DT)/Lierposten. Avisa skriver at kravet etter konkursen Jacobsen Elektro i Lier har kommet opp i 878 millioner kroner, og at dette gjelder bare hovedselskapet. For i kjølvannet av denne konkursen, gikk også tilhørende selskap (JEL Oil & Gas, Jacobsen Elektro Holding AS og Jarlsø AS) konkurs.

Avisa skriver at konkursen i Jabobsen Elektro er en av de største konkursene i Drammensdistriktet, og at bare konkursen ved Tofte Cellulosefabrikk AS i 1982 var større med krav på 900 millioner kroner (som i 2019-kroner ville være 2,7 milliarder kroner).

KONKURS: Jacobsen Elektro gikk konkurs i november i fjor. Kravet etter konkursen er kjempestort, skriver lokalavis. FOTO: JACOBSEN ELEKTRO

Jacobsen Elektro ble etablert så tidlig som i 1891, og ifølge en rapport fra bobestyrer Håvard Wiker, så er det GE Packaged Power Inc, som har det største utestående kravet på 57 millioner dollar – eller 520 millioner kroner. Selskapet var leverandør av gassturbiner til Jacobsen Elektro.

Ifølge bobestyreren er det meldt inn 126 krav til konkursboet, hvor det største kravet altså er fra gassturbinleverandøren. Ifølge DT/Lierposten foregår det nå forhandlinger om å overta Jakobsens prosjekt i Tanzania.

Bobestyreren påpeker at det lite igjen til uprioriterte krav , men at det jobbes med å selge prosjekter som selskapet har hatt i Ghana, Tanzania og Indonesia.

Bakgrunnen for konkursen i november i fjor var at Jacobsen Elektro ikke klarte å betale regningene da de forfalt. Det første alvorlige tegnet på utfordringene var at selskapet mistet store kontrakter – deriblant trafostasjonen i Sylling i Lier.

Da konkursen ble kjent, hadde selskapet 66 arbeidsplasser i Norge, og de fleste av disse har fått nye jobber i Norpec AS, som overtok 33 av de ansatte før konkursen var et faktum. Invex Group kjøpte restene av Jacobsen Elektro med en forpliktelse om å tilby ansettelse til minst 50 ansatte.

Bobestyreren opplyser til DT/Lierposten at det har vært utfordringer med å få ut informasjon til de ansatte i selskaet i Afrika og Asia om selve konkursen.

De foreløpige tallene for 2018 viser at Jacobsen Elektro hadde negative resultater.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203