23948sdkhjf

Kjempekrav etter konkurs

Det samlede kravet etter konkursen i Jacobsen Elektro er på hele 878 millioner kroner.

Les også: Konkurs for Stavanger-selskap

Beløpet kommer fram i en artikkel i Drammens Tidende (DT)/Lierposten. Avisa skriver at kravet etter konkursen Jacobsen Elektro i Lier har kommet opp i 878 millioner kroner, og at dette gjelder bare hovedselskapet. For i kjølvannet av denne konkursen, gikk også tilhørende selskap (JEL Oil & Gas, Jacobsen Elektro Holding AS og Jarlsø AS) konkurs.

Avisa skriver at konkursen i Jabobsen Elektro er en av de største konkursene i Drammensdistriktet, og at bare konkursen ved Tofte Cellulosefabrikk AS i 1982 var større med krav på 900 millioner kroner (som i 2019-kroner ville være 2,7 milliarder kroner).

KONKURS: Jacobsen Elektro gikk konkurs i november i fjor. Kravet etter konkursen er kjempestort, skriver lokalavis. FOTO: JACOBSEN ELEKTRO

Jacobsen Elektro ble etablert så tidlig som i 1891, og ifølge en rapport fra bobestyrer Håvard Wiker, så er det GE Packaged Power Inc, som har det største utestående kravet på 57 millioner dollar – eller 520 millioner kroner. Selskapet var leverandør av gassturbiner til Jacobsen Elektro.

Les også: Skuffet etter møte med Kleven-eier

Ifølge bobestyreren er det meldt inn 126 krav til konkursboet, hvor det største kravet altså er fra gassturbinleverandøren. Ifølge DT/Lierposten foregår det nå forhandlinger om å overta Jakobsens prosjekt i Tanzania.

Bobestyreren påpeker at det lite igjen til uprioriterte krav , men at det jobbes med å selge prosjekter som selskapet har hatt i Ghana, Tanzania og Indonesia.

Bakgrunnen for konkursen i november i fjor var at Jacobsen Elektro ikke klarte å betale regningene da de forfalt. Det første alvorlige tegnet på utfordringene var at selskapet mistet store kontrakter – deriblant trafostasjonen i Sylling i Lier.

Da konkursen ble kjent, hadde selskapet 66 arbeidsplasser i Norge, og de fleste av disse har fått nye jobber i Norpec AS, som overtok 33 av de ansatte før konkursen var et faktum. Invex Group kjøpte restene av Jacobsen Elektro med en forpliktelse om å tilby ansettelse til minst 50 ansatte.

Bobestyreren opplyser til DT/Lierposten at det har vært utfordringer med å få ut informasjon til de ansatte i selskaet i Afrika og Asia om selve konkursen.

De foreløpige tallene for 2018 viser at Jacobsen Elektro hadde negative resultater.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078