23948sdkhjf

Reddet fra konkurs

Bodø-bedriften Rapp Bomek kan likevel unngå konkurs.

Flere medier meldte i desember i fjor at Rapp Bomek trolig måtte leg ned driften, fordi DNB sa opp låneavtalen med Bodø-bedriften. Nå kan det likevel være mulig å redde bedriften.

Les også: Bodø-selskap konkurs som følge av korona

Det er E24 som skriver at Rapp Bomek, som leverer sikkerhetsløsninger for dør-, vinud- og veggsystemer til energi-, sivil- og forsvarsmarkedet, likevel ikke behøver å legge ned. Bedriften har 156 ansatte, og leverte blant annet 200 branndører til Johan Sverdrup-feltet.

E24 skriver videre at selskapet er blitt enige om å finne en løsning med de største kreditorene, og at «videre drift dermed er sikret».

Administrerende direktør i selskapet innrømmer at man har vært gjennom en svært krevende tid. Det skal ha vært store kostnadsoverskridelser i prosjekter mot offentlig sektor, som sørget for dårlig likviditet i selskapet.

– Selskapet har vært gjennom en særdeles krevende tid og arbeidet intenst for å løse komplekse problemstillinger for å sikre en videreføring av virksomheten, sier administrerende direktør Terje Bøe i en pressemelding.

Les også: Joan Sverdrup-kontrakt utgjør en tredel av årsomsetningen for Bodø-bedrift

I pressemeldingen opplyses det at DNB og Nord Kapitalforvaltning stiller med ny driftsfinansiering, og at Giek og Innovasjon Norge ettergir en betydelig andel av selskapets gjeld. For å unngå en konkurs må selskapets leverandører ettergi 50 prosent av utestående krav.

Styreleder i Rapp Bomek, sier til E24 at «ingenting er klart før alt er klart», og at det gjenstår å jobbe iherdig med leverandørene med en avklaring.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.079