23948sdkhjf

Viser økonomisk styrke

Kværner hadde høye inntekter og ordreinngang i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode for ett år siden. Selskapet har økonomisk styrke og markedsutsikter med sentrale prospekter, som sammen støtter selskapets langsiktige strategi for vekst, inkludert ekspansjon i nye segmenter.

Dette skriver selskapet i en pressemelding mandag morgen.

I tredje kvartal 2019 var Kværners samlede inntekter inkludert felleskontrollerte enheter (Field Development Segment) 2 571 millioner kroner, mot tredje kvartal i fjor da det sammenlignbare tallet var 1 709 millioner kroner. Tilhørende EBITDA resultat var 138 millioner kroner i siste periode, sammenliknet med 90 millioner kroner i tredje kvartal 2019. EBITDA-marginen var 5,4 prosent i tredje kvartal i år, mens den var 5,2 prosent i tredje kvartal i fjor.

I løpet av det siste kvartalet var ordreinntaket 1 830 millioner kroner, sammenlignet med et ordreinntak på 1 149 millioner kroner i fjor. Pr. 30. september 2019 var ordrereserven 8 337 millioner kroner, mot 10 638 millioner kroner i tilsvarende periode i 2018.

- Omsetningsnivået i tredje kvartal gjenspeiler at flere prosjekter er i en periode med høyt aktivitetsnivå. Ved evaluering av Kværner er det relevant å ikke bare vurdere individuelle kvartalsresultater, men først og fremst se på de lengre linjene i selskapets resultater. Derfor er jeg glad for å si at vi er på plan når det gjelder vårt mål om øke Kværners virksomhet til årlige inntekter på over 10 milliarder kroner. Vi forventer imidlertid at inntekter og marginer vil bli noe lavere for året 2020 sammenlignet med 2019, før vi ser starten på den planlagte veksten fra 2021 og fremover, sier Kværners konsernsjef Karl-Petter Løken.

Kværner har ingen rentebærende gjeld og har i løpet av det siste kvartalet fornyet sine kredittfasiliteter på 2 milliarder kroner i finansmarkedet til attraktive betingelser. Kontanter og bankinnskudd ved utgangen av tredje kvartal var cirka 2,4 milliarder kroner.

- Kværners strategi fokuserer på å vinne prosjekter i tre klart definerte markedssegmenter der det er muligheter for oppdrag som støtter våre vekstambisjoner. Innenfor alle disse tre segmentene byr vi for tiden på nye kontrakter, og vi er i dialog med kunder for kommende prosjekter. Vi forventer at noen prosjekter besluttes i løpet av høsten, i tillegg til at flere viktige prosjekter passerer sentrale beslutningspunkter i 2020 og 2021, sier Løken.

 

Kilde: Pressemelding fra Kværner

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093