23948sdkhjf

Tungt for Kongsberg Autmotive-ansatte

Oktober i år er en svært tung måned for 30 av de ansatte ved Kongsberg Automotive på Kongsberg. De mister jobbene sine.

Det var i september at Raufoss-bedriften meldte at de var nødt til å si opp 30 av sine ansatte. Nå er det klart hvem som må gå, melder Oppland Arbeiderblad (oa.no).

Til avisa forteller Sylvia Wojciechowska (32) at hun ikke helt vet hva hun skal gjøre. Hun har søkt på mange jobber, og venter på svar.

-Men det ser ut til å være vanskelig å få jobb nå, sier hun.

Klubblederen ved bedriften, Bjørn Ivan Ødegård, sier til oa.no at seks-sju ansatte har fått seg jobb, men at det er mange som er inne i en tung måned nå.

For 32-åringen fra Polen, som nå er bosatt på Raufoss, er det en nedtur å måtte slutte i en jobb hun har trivdes godt i. Hun er en av flere i 20-og 30-årsalderen som må gå.

TØFFE TIDER: 30 ansatte har i oktober sin siste arbeidsmåned hos Kongsberg Automotive i Raufoss. FOTO: KONGSBERG AUTOMOTIVE

Alle som nå mister jobbene sine har mindre enn to års ansiennitet, og alle har hatt fast ansettelse. De har jobb ut måneden.

Oa.no skriver at fagforeningen og ledelsen har bistått de oppsagte underveis i prosessen med oppsigelsene.  Klubbleder Ødegård forteller at bedriften har hatt en ok prosess der de har forsøkt å følge ansiennitetsprinsippet så godt den kan.

Bedriftsledelsen sier at de følger markedet nøye, men at det er lite som tyder på at det vil bedre seg vesentlig den nærmeste tiden. Ledelsen skryter av godt samarbeid med de tillitsvalgte i nedbemanningsprosessen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078