23948sdkhjf

Milepæl for Lindlbas neste ekspedisjonscruiseskip

I samband med kjølstrekkseremonien for sitt andre polare cruiseskip-nybygg valgte rederiet Lindblad Expeditions å offentliggjøre navnet på skipet.

«National Geographic Resolution» blir oppkalt etter legendariske kaptein James Cooks favorittskip, «MS Resolution».

Ulstein har utviklet skipsdesignet for Lindblad-skipene, og ferdigstiller også skipene ved Ulstein Verft i Ulsteinvik.

James Cook var den første som seiget rundt Antarktis, krysset den sørlige polarsirkelen, og den første europeeren som kom til Hawaii. Han var kaptein på flere skip i løpet av livet, men favoritten var MS Resolution.

Nybygget til Lindblad er søsterskip til National Geographic Endurance, som er under ferdigstilling ved Ulstein Verft.

National Geographic Resolution støtter Polar Class 5 Category A, og kan ta 126 passasjerer. Utstyrt med X-BOW, vil skipet bli drivstoffeffektivt samtidig som det gir en bedre komfort for gjestene ved mot-sjø, og med høy isklasse kan skipet komme langt inn i polare område. Skipet har store drivstoff- og vanntanker for å kunne oppholde seg over tid i fjerne farvann.

Som et høydepunkt ved kjølstrekkseremonien ble det lagt ned en tradisjonell sølvmynt, ‘the Hawaii Sesquicentennial half dollar’, som ble utstedt i 1928 i samband med 150-årsjubileet for at kaptein James Cook kom til Hawaii. Denne sjeldne mynten er eiet av Sven Lindblad og viser kaptein Cook på den ene siden og en Hawaii-høvding på andre siden.

Lindblad Expeditions Holdings, Inc., jobber sammen med National Geographic innen ekspedisjonsreiser for å inspirere folk til å utforske og ta vare på planeten. De to selskapene samarbeider om å lage innovative marine-ekspedisjonsprogram og å fremme naturvern og bærekraftige turisme. Reisene er lagt opp som dannelsesreiser der gjestene møter ledende forskere, naturvernere og vitenskapsfolk mens de får se fantasisk natur, både over og under sjøen.

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078