23948sdkhjf

Avhørte mannskapet på uhellsskipet

Politiet har avhørt de som var om bord i supplyskipet som kolliderte med Statfjord A sist fredag.

Ifølge Sysla ligger nå forsyningsskipet PSV «Sjoborg» til kai med skader som er godt synlige. Skadene ble påført fartøyet da det kolliderte med Statfjord A-plattformen natt til fredag i forrige uke. Uhellet skjedde under lasting av ferskvann. Årsaken til kollisjonen skal ifølge Equinor, som drifter plattformen, være at skipet ikke var helt i posisjon og kom borti i plattformen. Supplybåten ligger til kai ved Mekjarvik, skriver Sysla.

Sysla skriver nå at politiet har avhørt noen av de som var på skipet da uhellet inntraff. Det er også tatt bilder av skadene, og man avventer videre undersøkelser.

Også Petroleumstilsynet har iverksatt granskning, men de har foreløpig lite nytt å melde. Ifølge Equinor var det rammeverket på en stasjon for livbåter på nedre del av plattformen som ble skadet da fartøyet kom ut av posisjon. Tre av livbåtene er blitt undersøkt, og disse er «friskmeldt» etter krevende inspeksjon av dem. To gjenstår å bli undersøkt.

MANNSKAP AVHØRT: Forsyningsskipet PSV "Sjoborg" ligger nå til kai utenfor Stavanger. Ansatte ombord er avhørt av politiet om uhellet ved Statfjord A-plattformen sist fredag.

Det var ingen produksjon på Statfjord A da kollisjonen inntraff. Dette skyldtes vedlikehold, men 276 personer oppholdt seg likevel på plattformen. Om bord på PSV «Sjoborg» var det 12 personer. Fartøyet, som eies av et færøysk rederi, kunne returnere til land for egen maskin.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125