23948sdkhjf

Grønne katamaraner for Hurtigruten

Sammen med gründerselskapet Brim Explorer introduserer Hurtigruten stillegående, elektriske og utslippsfrie katamaraner.

- Brim og Hurtigruten fant hverandre gjennom vår felles lidenskap for havet. Deres visjon om å endre måten folk får oppleve Arktis på er den perfekt match med Hurtigrutens ambisjoner for et grønnere og mer bærekraftig reiseliv, sier Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam.

Katamaranene, som er under bygging i hos Brim Exporer, får store batteripakker, grønn teknologi og er spesialbygget for å utforske polare farvann. De fleksible skipene kan lades nærmest i hvilken som helst havn, og kan operere på batterier i 10 timer i 10 knop. Avtalen m bygging av fartøyene er verd mer enn 100 millioner kroner.

Avtalen med Hurtigruten har en varighet på minst fem år, og gjør at Brim skal spesialbygge en katamaran som skal drives som en del av Hurtigruten Svalbard med norsk mannskap og norsk flagg.

Katamaranen får navnet MS Bard, skal settes i drift fra våren 2020 og skal seile spektakulære dagsturer til steder som Barentsburg, Pyramiden og unike naturperler med Longyearbyen som base.

- Et grønt fotavtrykk er fremtiden for reiselivet både i Arktis og resten av verden. Med dedikerte samarbeidspartnere som Hurtigruten bygger vi skip ulikt noe annet verden har sett, sier Brim Explorer-grunnlegger Agnes Árnadóttir.

Brim Explorers sitt første skip, MS Brim, lanseres i august 2019. Gjennom den nye avtalen får gjestene som reiser med Hurtigruten langs norskekysten mulighet til å gjøre reiseopplevelsen enda mer unik.

- Vi i Hurtigruten krever at våre samarbeidspartnere følger de samme, strenge standardene for bærekraft som vi gjør. Akkurat som Hurtigruten, jobber Brim med å utfordre bransjen til å gå i en grønnere retning. Sammen kan vi skape opplevelser som er unike og bærekraftige, både for våre gjester og for områdene vi besøker, sier Skjeldam.

- Ved å kombinere grensesprengende og grønn teknologi, et moderne nordisk design og et fokus på bærekraftig reiseliv, har vi utviklet det første sightseeingfartøyet i verden som kan operere en hel dag på elektrisk energi. Vi gleder oss til å bruke vår kunnskap til å flytte reiselivsbransjen i en grønnere retning sammen med Hurtigruten, sier Árnardóttir.

For at gjestene skal få utforske natur og dyreliv både over og under vann, kommer katamaranene til å få både hydrofoner (undervannsmikrofoner) og undervannsdroner fra et annet norsk gründerselskap som allerede samarbeider med Hurtigruten, Blueye Robotics.

Blueye-dronene skal bli en del av opplevelsen både på Hurtigrutens ekspedisjonsskip, og Brim Explorer sine katamaraner.

 

Kilde: Pressemelding fra Hurtigruten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078