23948sdkhjf

Gikk konk i fjor, nå er 20 tilbake i nytt selskap

26 mistet jobben da selskapet gikk konkurs i juli i fjor. Nå er 20 av dem tilbake på jobb i nytt selskap.

Stålbedriften Uthaug Industri gikk overende i en konkurs i fjor sommer. Men takket være gode kunder, kunne bedriften starte opp igjen, og nå er 20 av de 26 som mistet jobben i fjor, tilbake i bedriften. Det var AF Gruppen og Vest Norge Doors (VND) som ønsket å fortsette samarbeidet med Uthaug, og det reddet selskapet.

Det er Fosna-Folket som skriver dette.

Selskapet gikk godt da konkursen rammet dem. Det var en innbetaling de ikke for jobb de gjorde som underleverandør som var bakgrunnen for konkursen. Like før påske i år kunne bedriften skrive undre på en større kontrakt verd mer enn 20 millioner kroner. Oppdraget gjelder levering av en idrettshall i Brønnøysund.

Daglig leder i Uthaug Industri og Skipsservice AS, Per Johan Sletvold, forteller til Fosna-Folket at konkursbehandlingen ennå ikke er ferdigbehandlet.

Sletvold forteller at behandlingen av konkursen i fjor ikke er avsluttet ennå.

- Banken driver den saken videre. Det er møte mellom dem og vår oppdragsgiver denne uka. Vi ønsker oppreisning for renomméet. Om det blir rettsak eller forlik mellom partene vet jeg ikke, sier Sletvold til lokalavisa.

FIKK KONK I FJOR: Det er tilnærmelsesvis full aktivitet i Uthaugs lokaler på Hårberg. FOTO: UTHAUG INDUSTRI OG SKIPSSERVICE

Han forteller videre at det var noe likviditetsproblemer i oppstartfasen etter konkursen, men at det går på et vis. Uthaugs maskiner og bygg var eid av et eget eiendomsselskap, som ikke direkte ble berørt av konkursen. Ifølge økonomiansvarlig i selskapet var det leasingavtaler på en kranbil, bil og lift som selskapet ikke kunne betale.

Det siste året har det skjedd mye med stålprisene i Norge og ute i verden. Det har ført til at Uthaug nå har mindre produksjon i lokalene på Hårberg, men at lokalene nå i større grad blir brukt som serviceverksted. Sletvold sier til Fosna-Folket at mye av stålet får de fra samarbeidspartnere i Litauen, Romania og Estland. Den daglige lederen opplyser at bedriften har en kapasitet til produksjon på om lag 25 tonn stål i uka i deres egne lokaler, mens partnerne i de nevnte landene har en totalkapasitet på nærmere 200 tonn.

Sletvold mener at Uthaugs spisskompetanse ligger på logistikk og montasje.

- Vi har mange serviceoppdrag i nærområdet vårt. Vi skjærer en del stål for entreprenører, men har også levert deler til skip som leverer fisk på Uthaug. Vi leverer deler til privatkunder i fiskeflåten og andre, sier Sletvold videre til Fosna-Folket. Særlig utgjør oppdrettsnæringen en stor del av bedriftens oppdrag.

Han legger til at det aldri var i hans tanker å legge ned driften da selskapet gikk konkurs i juli i fjor. Han mener at Uthaug svært gode forutsetninger for å lykken, og at tallene for i år blir gode. Selskapet har blant annet være med på å bygge hangarer på flystasjonen like ved, og flere slike skal bygges.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

4.252