23948sdkhjf

Må stenge en masovn i to måneder

Svenske SSAB Europe må reparere en masovn, og det betyr at det blir driftsstans i om lag åtte uker.

Dette melder selskapet i en pressemelding. Masovnen som skal repareres er ved SSABs fabrikk i finske Raahe. Reparasjonen gjør at masovnen på stansen i om lag to måneder. SSAB har beregnet kostnaden til både reparasjon og produksjonsstopp til om lag 200 millioner svenske kroner første kvartal 2019. I forbindelse med reparasjonen skal det også utføres vedlikeholdsarbeidet på ovnen.

Bakgrunnen for arbeidet og produksjonsstansen er at det ved masovn 2 22. januar i år, begynte å lekke ut råjern gjennom et lite hull i masovnens mantel. Ovnen ble stoppet midlertid og i forbindelse med reparasjonsarbeidet som startet opp, ble det også foretatt en omfattende analyse av ovnens status.

Denne avdekket en del mangler som kunne ha fått innvirkning ovnens funksjon. Opprinnelig skulle masovnen bli vedlikeholdt sommeren 2020, men dette er altså flyttet til reparasjonsarbeidet for å unngå ytterligere forstyrrelser i produksjonen.

Disse arbeidene innebærer at masovnen vil være ute av drift i til sammen åtte uker. I pressemeldingen skriver SSAB at produksjonsbortfallet delvis vil bli kompensert ved selskapets andre masovner i Europa og fra SSAB Special Steels masovner i Øxelösund. I tillegg har SSAB Europe også mulighet til å kjøpe stål eksternt.

Videre skriver selskapet at de negative resultatene i hovedsak utgjøres av dårligere kapasitetsutnyttelse og økte logistikk- og reparasjonskostnader. Disse er beregnet til å utgjøre om lag 200 millioner svenske kroner i løpet av første kvartal i år. Leveransene blir lite påvirket i første kvartal, skriver SSAB.

Det vedlikeholdsarbeidet som nå gjennomføres og som var planlagt sommeren 2020 vil bli utsatt til 2022 og 2023. Produksjonen i masovn 1 ved fabrikken i Raahe går som planlagt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095