23948sdkhjf

iTec leverer skjæremaskiner for titalls millioner til Westcon Yards Florø

- Det blir en av de råeste skjærehallene i Nord-Europa, sier salgssjef Ståle Ellingsen i iTec.
Westcon holder for tiden på å gi skipsverftet i Florø en total make over, som skal snu verftet fra å være et tradisjonelt skipsverft til å kunne levere inn mot subsea- og offshore-industrien.

Blant annet rives utstyr og maskiner, som man ikke har bruk for, og nye moderne maskiner og verktøy flytter inn.

Westcon har blant annet bestilt en fem akset CNC-styrt rørkutter samt ett CNC-styrt profilkutteranlegg og 1 CNC-styrt portalskjæremaskin av skjæremaskin- og gassutstyrs-leverandøren iTec.

Salgssjef Ståle Ellingsen i iTec sier at sistnevnte portalmaskin er 10 meter bred og 33 meter lang og har to uendelig roterende plasma-fugehoder, dette er til plateskjæring. Profilkutteranlegg skal skjære alt som ikke er rundt eller plater. For eksempel, H bjelker og RHS bjelker.

- Det blir en av de råeste skjærehallene i Nord Europa, sier Ståle Ellingsen til Metal Supply og fortsetter:

- Vi er superstolt av å bli valgt som leverandør, og stolt av å ha den kunnskapen, som det kreves å serve den slags krevende industri.

iTec skal dessuten stå for service, vedlikehold samt slitedeler, og Ståle Ellingsen sier at alt dette er med på å trygge jobbene i iTec.

- En sånn ordre er et livslangt kjærlighetsforhold, det varer gjerne i ti til femten år, sier han.

Ståle Ellingsen legger til at den eksisterende portalskjæremaskin også skal oppgraderes til 2015-teknologi innen gass-skjæring

- Vi er ikke ved solnedgangen ennå.

De nye robotiserte medarbeiderne i Westcon Yards Florø er kjøpt inn for å optimalisere hele produksjonsflyten mot de nye segmentene man skal jobbe mot.

Det nye utstyret koster ifølge prosjektleder Steinar Matre i Westcon Subsea et titalls millioner, og Matre legger til at oppgraderingene gjør at man greier å bli mere effektive samt konkurransedyktige, og derfor kan henge med i en tid som er preget av effektiviseringer og besparinger.

- Det er veldig bra for oss å spisse oss i et tøft marked. Det gjør at vi både kan levere bedre kvalitet og det gir oss mer fleksibilitet i produksjonen, sier han.

- Vi har tro på at det ikke er solnedgangen vi ser ennå, sier han videre.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.096