23948sdkhjf

Boliden i Odda er verdens mest produktive sinkverk

Metallverket Boliden i Odda er ifølge konsulentgruppen Wood Mackenzie kåret til det sinkverk i verden som produserer flest tonn sink per ansatt.
Den globale konsulentgruppes årlige vurdering av konkurransesituasjonen viser at sinkverket i Odda er det mest produktive verk målt utfra antallet av ansatte. Det skriver Bergens Tidende.

For få år siden var sinkverket Boliden Odda tett på å bli lagt ned. Nå går det mot det beste driftsresultatet noensinne. Odda-selskapet hadde et driftsresultat på 192 millioner kroner i fjor, og administrerende direktør Dag Berg spår at rekorden vil bli slått i år.

– Da konsernsjefen presenterte halvårsresultatene for hele Boliden konsernet sa han at Odda bidrog sterkt til det gode resultatet. I 2011 var situasjonen helt annerledes. Det var en vanskelig periode med høye kostnader og ustabil drift. Produksjonen ligger litt bak budsjett, men det er også den høyeste vi har hatt noensinne, sier Dag Berg til avisen.

De siste årene har tallet på sinkverkansatte i Odda blitt redusert fra 360 til 291, men i forbindelse med selskapets planer om å øke produksjonen fra 170.000 tonn til 200.000 tonn i 2017, vil det bli en bemanningsøkning på 20 årsverk, skriver Bergens Tidende.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11