23948sdkhjf

Positiv utvikling for Kværner

Driftsinntektene økte med 31 prosent i første kvartal og resultatet forbedret seg med 55 prosent. Kværner Verdals fremtid avgjøres innen sommeren.
Kværners driftsinntekter for første kvartal 2014 ble på cirka 3,5 milliarder kroner, en økning på 31 prosent sammenliknet med 2,66 milliarder kroner i første kvartal 2013.

Resultat før skatt, renter, av- og nedskrivninger ble 170 millioner kroner. Dette representerer en forbedring på 55 prosent sammenliknet med en EBITDA på 110 millioner kroner for ett år siden.
Forutsigbare leveranser i første kvartal.

- Vi leverer forutsigbart, både i prosjektene vi gjennomfører og når det gjelder våre finansielle resultater. Vi prioriterer først og fremst en sikker gjennomføring av vår eksisterende prosjektportefølje i henhold til planer og budsjetter. Dette viderefører den positive trenden vi har etablert, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner i en pressemelding.

- Dette er en industri med en høy grad av forutsigbarhet for når nye prosjekter kan forventes. Vi visste allerede for ett år siden at vi ville få en periode på 12-18 måneder med relativt få prosjekttildelinger. Dette har ikke vært, og er fortsatt ikke, en bekymring for oss, sett i lys av at vi for ett år siden hadde en ordrereserve på neste 30 milliarder kroner. Ved utgangen av første kvartal 2014 var ordreserven vår på nesten 20 milliarder kroner, og dette vil reflekteres i høy aktivitet i år og neste år. Samtidig er mange nye prosjekter ute på anbud i 2014 og 2015, og vi er optimistiske når det gjelder våre muligheter innenfor Kværners satsningsområder, sier Haugan.

Fortsatt uklart for Verdal
I løpet av mai 2014 fullfører forretningsområdet Jackets stålunderstellet for Totals Martin Linge prosjekt ved verftet på Verdal. Dette er for øyeblikket det siste stålunderstellprosjektet i ordreboka, men organisasjonen på Verdal vil bli benyttet på andre pågående prosjekter. Verftet på Verdal vil i tillegg bidra med fabrikasjon til det landbaserte ekspansjonsprosjektet på Nyhamna.

- Vi evaluerer mulighetene for fremtidig produksjon av stålunderstell på Verdal. Vi vil konkludere vårt syn på mulighetene for å fortsette denne produksjonen før sommeren.
Ved presentasjonen av fjerde kvartal i februar meldte Kværner at de pågående forbedringsprosjektene forventes å resultere i en kostnadsreduksjon på 15 prosent for et typisk EPC prosjekt.

- Det gleder meg å kunne si at implementeringen av disse forbedringstiltakene går raskere fremover. Det gjenstår mye hardt arbeid, men jeg ønsker å takke organisasjonen for engasjementet alle viser. Jeg er overbevist om at forbedringene vil sikre at vi er i en god posisjon til å vinne de nye prosjektene vi prioriterer å by på, avslutter Haugan.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078