23948sdkhjf

Noreco innkaller til obligasjonseiermøter

Norwegian Energy Company ASA (Noreco) offentliggjorde i går planer for en refinansieringsløsning som vil gi selskapet en sunn plattform for videre drift.
Flere sentrale obligasjonseiere og selskapets største aksjonærer som til sammen eier 33 prosent av aksjekapitalen har allerede signalisert sin støtte til løsningen, som innebærer refinansiering av all obligasjonsgjeld og innhenting av ny egenkapital.

Den foreslåtte løsningen er nærmere beskrevet og begrunnet i en egen børsmelding fra selskapet. Når den foreslåtte løsningen har blitt vedtatt, vil Noreco være sikret et godt økonomisk fundament for videre satsing, sier adm. dir. Svein Arild Killingland i Noreco og fortsetter:

- Selskapet har eierinteresser i en rekke interessante lisenser, nå sist bevist med det lovende Gohta-funnet i Barentshavet. Med den foreslåtte løsningen vil vi få anledning til å være med å utvikle tilsvarende muligheter i tiden som kommer. Vi er takknemlige overfor våre to hovedaksjonærer som nok en gang har vist vilje til å satse på selskapet, sier Killingland.

Nye obligasjonslån
Den foreslåtte løsningen innebærer at all obligasjonsgjeld vil bli erstattet med nye lån. Samlet hovedstol vil være uendret, ca 3,1 milliarder kroner, men rentekostnaden blir betydelig redusert, og nedbetalingsprofilen vil i større grad være tilpasset selskapets forventede inntektsstrømmer.

Forslaget innebærer en veksling av eksisterende obligasjonslån inn i et 1,4 milliarder kroner førsteprioritets pantelån i Huntington og danske produserende eiendeler, et nytt førsteprioritets pantelån på 600 millioner kroner med sikkerhet i Oselvar, et nytt 736 millioner kroners annenprioritets pantelån med 7 års løpetid, samt et usikret konvertibelt lån på NOK 367 millioner som forfaller etter 5 år.

Rentebetingelsene for de foreslåtte nye lånene varierer fra 4,0 prosent på det konvertible lånet til mellom 6,0 prosent og 6,75 prosent p.a. for henholdsvis førsteprioritets- og annenprioritets- pantelånene.

Egenkapital
Videre er det foreslått å hente inntil 530 millioner kroner i ny egenkapital gjennom en rettet emisjon på 400 til 430 millioner kroner, etterfulgt av emisjon på inntil 100 millioner kroner på samme vilkår for eksisterende aksjonærer. Selskapets to største aksjonærer, IKM Industri-Invest AS og Sabaro Investments Ltd., har på forhånd forpliktet seg til å delta i den rettede emisjonen og vil bli tildelt aksjer for minstebeløp på henholdsvis 100 millioner kroner og 139 millioner kroner.

Dette forutsetter imidlertid at alle obligasjonseiermøtene godkjenner refinansieringsforslaget. Den forpliktende forhåndstegningen er gjort til en kurs på 0,10 kroner per aksje. Den tredje største aksjonæren, Lyse Energi, har informert Noreco at de vil støtte forslaget om refinansiering og egenkapitalemisjon.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078