23948sdkhjf

Kongsberg Maitime utvider Jet Control System til sine S4-serie vannjets i rustfritt stål

Jet Control System, som brukes til å kontrollere vannjetstyring, reverseringsskuffe og valgfrie interceptorfunksjoner, vil nå bli matchet med S4-seriens vannjetfly, vanligvis brukt på større fartøyer som ferger, superyachter og kystpatruljefartøy.

Kongsberg Maritimes (KM) Jet Control System er nå tilgjengelig for selskapets større vannjetfly i S-serien i rustfritt stål, og tilbyr forbedret manøvrerbarhet og enklere installasjon for fartøyer opptil 50 meter lange.

Mer enn 100 fartøy

Allerede tilgjengelig på S3/CA-stålserien og A5-aluminiumserien og installert på over 100 fartøy, vil det svært responsive Jet Control System nå matches med S4-seriens vannjetfly, vanligvis brukt på større fartøyer som ferger, superyachter og kystpatruljefartøy.

Jet Control System (JCS) kan romme opptil tre kontrollstasjoner og kan operere med dobbel-, trippel- eller firestyrbare vannjetinstallasjoner. De integrerte tilbakemeldingssignalene gir maksimal nøyaktighet ved betjening av de hydrauliske vannjetventilene.

- Utvidelse av Jet Control System til vårt større vannjetutvalg var en naturlig utvikling i vårt tilbud til kunder, og de som opererer større fartøyer vil nå kunne dra nytte av den forbedrede visninger og respons, sier Fredrik Appel, Director Products – Waterjet systems hos KM.

Enkelt å installere

- For verft er systemet enkelt å installere, ved hjelp av standardiserte løsninger, som gir skreddersydde kabler og plug-in-montering. Det leveres fabrikktestet og kalibrert i en enhet som kombinerer vannjet- og hydrauliske komponenter. Med en typisk varighet på en til to dager for igangkjøring og oppstart, er jeg sikker på at dette vil være et attraktivt valg på tvers av et bredt spekter av nybyggprosjekter., legger han til.

JCSs kontrollstasjoner har hver sin egen 7"-skjerm med høy kontrast, med dedikerte visninger som gir detaljert informasjon for hver spesifikke funksjon. På broen er designfaktorer som joystick og armlenintegrasjon ergonomisk oppdatert, mens servicetilgangsløsning gir KM-støtte på høyt nivå og forbedret alarmsporbarhet.

Utstilt på messe

JCS vil være utstilt og tilgjengelig for demonstrasjoner på årets Seawork 2024 - Europas største kommersielle marine- og arbeidsbåtutstilling på vann.

Kilde: Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094