23948sdkhjf

Motus skal levere hovedkran til Equinors Empire Wind 1 offshore vindpark i USA

Motus Technology er tildelt en kontrakt av Seatrium Limited for å levere engineering, design og konstruksjon av plattformens hovedkran til Empire Wind 1 Offshore Substation.

Hovedplattformkranen fra Motus vil bli levert til Seatriums Singapore-verft, før offshore-transformasjonsplattformen vil bli installert omtrent 20 mil sør for Long Island.

100.000 New York-hjem

Etter ferdigstillelse vil Empire Wind 1 OSS-plattformen bli operert av Equinor. Prosjektet vil gi strøm til flere 100.000 hjem i New York og forventes å være en betydelig bidragsyter til å støtte USAs energiomstillingsmål for en fremtid med lavt karbon.

Motus Technology har levert løfte- og håndteringsløsninger for havvindmarkedet med toppmoderne 3D-bevegelseskompensert og solid teknologi for Commissioning Service Operational Vessel`s (CSOV). For at Motus Technology skal kunne stole på av ledende internasjonale aktører som Seatrium Limited, bekrefter Motus sine evner til å tilby høykvalitetsløsninger for offshore fornybar sektor. Gjennom langsiktig dedikasjon har Motus Technology nå lykkes i å ta en posisjon innen havvind globalt.

- Vi er oppriktige stolte av å bringe fordelen av vår teknologiske ekspertise til offshore vindsektoren og bli valgt av Seatrium Limited for design og levering av hovedkranen for installasjon på Empire Wind Offshore Platform, sier Magnus Lerheim, salgssjef i Motus Technology.

Kan løfte 5 tonn på 30 meter

Leveransen fra Motus Technology består av en selvstendig elektrisk-hydraulisk offshorekran med stort fokus på sikkerhet, pålitelighet og kvalitet. Kranen er utviklet for å løfte 5 tonn på 30 meter og er designet i henhold til API 2C Eight Edition. Den vil overholde amerikanske lover og forskrifter for inspeksjon, installasjon og drift i offshore amerikanske føderale områder.

Fornøyde: Fra venstre : Magnus Lerheim (salgssjef), Robert Bjerknes (prosjektleder), Bernt Elias Sandøy (teknologidirektør) og Ole Kristian Varhaugvik (salgsdirektør) i Motus Technology. Foto: Motus Technology

Siden kranen vil stå uten tilsyn i lange perioder, tas det spesielle hensyn til å beskytte krankomponentene mot de tøffe forholdene til havs og for å redusere nødvendig vedlikehold og oppstartstid for mobilisering/demobilisering på plattformen.

Fornybarindustrien

- Denne kontraktstildelingen støtter vår strategi for å øke forsyningen av avanserte kraner til fornybarindustrien. Gjennom sin virksomhet i USA vil Empire Wind-plattformen bidra til avkarbonisering og tilby ikke-fossil kraft fra havvind. Empire Wind 1 er et av de mest modne havvindprosjektene på østkysten av USA, og vi er glade for å være en del av denne utviklingen, sier Kjell Hollen, administrerende direktør i Motus Technology.

Kilde: Pressemelding fra Motus Technology

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.283