23948sdkhjf

Myklebust Verft skal bygge neste generasjons fartøy for Rem Offshore

Rem Offshore og Myklebust Verft har signert kontrakt om bygging av et Energy Subsea Construction Vessel (ESCV) med en 250 tonns kran.

Fartøyet skal leveres i 2026 og vil være det første i sitt slag som kan utføre tungt anleggsarbeid i både havvind og havbunn med netto nullutslipp.

Kontrakten inneholder også en opsjon på å bygge ett fartøy til.

Banebrytende

Skipsteknisk har designet en svært fleksibel plattform i nært samarbeid med Rem og Myklebust. Nybygget er banebrytende og bruker en rekke løsninger der energiforbruket er nesten halvert sammenlignet med sammenlignbar tonnasje i dagens marked, samt oppfyller fremtidige krav til nullutslipp fra ende til annen. Fartøyet vil utstyres med dual-fuel metanol motorer i kombinasjon med batteripakker. Alt offshore løfteutstyr, inkludert 250 T-kranen, er elektrisk og regenererer strøm til batteriene. Arbeidsdekket er på over 1.400 m2, og det er også klargjort for installasjon av landgang til havs for bruk i havvind.

– Dette er en stor milepæl for Rem Offshore. Vi bestiller vårt første netto nullutslippsfartøy og tar et stort skritt inn i fremtiden. Vi ser frem til å kunne tilby fartøyet til markedet, og tror at våre kunder vil sette pris på muligheten for mer effektiv og bærekraftig drift, sier Lars Conradi Andersen, administrerende direktør i Rem Offshore.

Avtale: Fra venstre: Åge Remøy, styreleder i Rem Offshore, Leiv Sindre Muren, adm. dir. ved Myklebust Verft, Lars Conradi Andersen, adm. dir. i Rem Offshore og Roger P. Hauge, salgssjef ved Myklebust Verft. Foto: Rem Offshore

Myklebust Verft har levert nybygg til Rem tidligere, og var et naturlig valg ifølge Conradi Andersen.

– Vi kjenner Myklebust Verft godt, det er et kvalitetsverft som leverer skip av høy standard. For å legge til konkurransekraften deres, er det naturlig for oss å bruke den verdensledende maritime klyngen lokalt når vi fornyer flåten vår.

Positive ringvirkninger

  Myklebust Verft gleder seg til å legge et nytt prosjekt til etterslepet for en lokal kunde.

– Vi er veldig glade for at Rem Offshore har valgt Myklebust Verft til å bygge dette miljøvennlige fartøyet. Dette oppdraget er en anerkjennelse av alle våre ansatte og kvaliteten som Myklebust står for. Prosjektet vil også gi store positive ringvirkninger i vårt område, sier Leiv Sindre Muren, administrerende direktør i Myklebust Verft.

Kilde: Pressemelding fra Rem Offshore

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078