23948sdkhjf

REE Minerals og Rare Earth Salts i samarbeid om sjeldne jordarter

REE Minerals AS og Rare Earth Salts Separations & Refining LLC har inngått en intensjonsavtale om prosessering av sjeldne jordarter fra Fensfeltet i Telemark, som REE Minerals mener inneholder Europas største forekomst av lette sjeldne jordartsmetaller.

Selskapene vil bruke mineralprøver fra Fensforekomsten for å evaluere og anbefale en prosess for å generere sjeldne jordartskonsentrater, utvikle en optimalisert prosessflyt og prøveprodusere jordartsoksider som kan sertifiseres for salg og danne grunnlag for leveranseavtaler.

Fensfeltet

REE Minerals har fått utvinningstillatelse for sjeldne jordartselementer ved Fensfeltet av Direktoratet for mineralforvaltning. Selskapet har gjennomført flere boreprogrammer, og en fersk mineralressursrapport dokumenterer en antatt forekomst på 95 millioner tonn med et gjennomsnittlig innhold på 1,3 prosent sjeldne jordarter.

Dette underbygger REE Minerals’ oppfatning om at Fensfeltet har Europas største kjente
forekomst av lette sjeldne jordartsmetaller.

– Basert på denne bekreftelsen modner vi nå prosjektet. Prosessering vil være avgjørende, og vi ser frem til å samarbeide med Rare Earth Salts. Deres separasjonsprosess er svært kostnadseffektiv og miljøvennlig, og begge deler er viktig for oss, sier Thor Bendik Weider, styreleder i REE Minerals AS.

Innovativt fra Rare Earth Salts

Rare Earth Salts har utviklet patenterte teknologier for separering og raffinering av sjeldne jordarter til høy renhet fra kilder i ulike deler av verden, inkludert både malmbasert og resirkulert materiale.

Modner prosjektet: – Basert på denne bekreftelsen modner vi nå prosjektet, sier Thor Bendik Weider, styreleder i REE Minerals AS. Foto; REE Minerals

Rare Earth Salts har utviklet kommersielle prosesser for å produsere tre av de fire mest kritiske sjeldne jordartsoksidene: neodym, praseodym og terbium. Rare Earth Salts har nylig produsert neodym og praseodym med høy renhet fra konsentrat av lette sjeldne jordarter samt terbium og yttrium fra resirkulert råstoff.

– Vi ser frem til å jobbe videre med kommersialiseringen av Fensfeltet, som har potensial til å bli en betydelig kilde for viktige industrielementer, sier Aaron Dowd, administrerende direktør i Rare Earth Salts.

Sjeldne jordarters kritiske rolle

Sjeldne jordarter er et sett med 17 elementer i det periodiske systemet som spiller en kritisk rolle i nasjonal sikkerhet, energiuavhengighet, miljøteknologi og økonomisk utvikling. Disse elementene, spesielt REE Minerals 2 praseodym og neodym, er avgjørende i produkter som elektriske biler og vindturbiner, samt ulike typer forsvarsapplikasjoner.

Kilde: Pressemelding fra REE Minerals

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095