23948sdkhjf

Vow Green Metals AS: Langsiktig leveringsavtale for biokarbon signert med Elkem

Vow Green Metals, en ledende produsent av biokarbon og andre karbonnøytrale produkter, har signert en leveringsavtale for årlig levering av 15 000 tonn biokarbon til Elkem, en av verdens ledende leverandører av avanserte silisiumbaserte materialer.

Avtalen trer i kraft når de første store biokarbonvolumene er levert og den pågående kvalifiseringsprosessen for å sikre et optimalisert og konkurransedyktig produkt er vellykket gjennomført.

Det skriver Vow Green Metals i en børsmelding.

Fem år med opsjon på ytterligere fem år

Leveringsavtalen har en varighet på fem år med opsjon på ytterligere fem års forlengelse av kontrakten.

Volumene vil bli levert fra Vow Green Metals’ storskala 20.000 tonns produksjonsanlegg som er under utvikling på Hønefoss, og som skal bli et av Europas største, med et reduksjonspotensial på 100.000 tonn fossil CO2 p.a. I tråd med Vow Green Metals kommersielle strategi, beholder selskapet de gjenværende tilgjengelige volumene, over 5000 tonn, for å modnes videre og utvikle samarbeid med andre industrielle leverandører for å møte den økende etterspørselen etter biokarbon.

- En milepæl

- I dag feirer vi en stor milepæl i vår innsats for å bygge en ny grønn industri når vi viser at biokarbon er et kommersielt modent produkt. Denne leveringsavtalen med Elkem legger til rette for at biokarbonproduksjon kan spille en viktig rolle for den metallurgiske industrien i den grønne omstillingen, sier administrerende direktør i Vow Green Metals, Cecilie Jonassen.

- Vinner i den grønne omstillingen

- Elkem har som mål å være en del av løsningen for å bekjempe klimaendringene – og å være en av vinnerne i den grønne omstillingen. Vårt oppdrag er å tilby avanserte silisiumbaserte materialer som former en bedre og mer bærekraftig fremtid, og vi har et klimaplan som tar sikte på å redusere utslippene mot netto null samtidig som virksomheten vår vokser. Å erstatte fossile karbonkilder med biokarbon i smeltevirksomheten vår er et sentralt potensial for å redusere våre fossile CO2-utslipp, og denne leveringsavtalen med Vow Green Metals er en del av vår innsats for å utvikle konkurransedyktige innkjøp av biokarbon. Målet vårt er å øke vår andel av biokarbon til 50 prosent innen 2030 globalt, sier Elkems Senior Vice President for Silicon Products, Inge Grubben-Strømnes.

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125