23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen signerer ny avtale for Naval Strike Missiles til Spania

Den spanske marinen har i dag tildelt Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) en avtale til en verdi av om lag 3,6 milliarder kroner for leveranse av Naval Strike Missiles (NSM).

Den første skipsklassen som skal utstyres med NSM er F-110 fregattene, som er under konstruksjon hos Navantia.

Missilene skal også plasseres på F-100 fregattene som en del av deres  midtlivsoppgradering, samt på fremtidige nye fartøy.

Den spanske marinen, som i 2022 annonserte at du skulle ha NSM, anskaffer missilene gjennom NATO Support and Procurement Agency (NSPA). Dette er den første missilkontrakten for KDA som håndteres av NSPA.

Forsterket samarbeid med Spania

Parallelt med dette vil KDA signere en samarbeidsavtale med Generaldirektoratet for våpen og materiell (DiGAM) som grunnlag for å utvikle en industriell plan som vil forsterke samarbeidet og involveringen av spansk industri. Dette inkluderer muligheten til å bli en del av den globale missilforsyningskjeden, og et forslag til etablering av full livssyklus vedlikeholdskapasitet for NSM ved Rota naval Base, i samarbeid med lokal industri.

KONGSBERG forventer at avtalen vil tilføre et regionalt fotfeste for deres missilprogrammer, og partene håper at avtalen som involverer den spanske marinen, KONGSBERG og NSPA vil bidra til ytterligere samarbeid mellom alle NATO-medlemmer som bruker NSM.

Bekrefter NSMs posisjon

- Leveransene til Spania vil bidra til å styrke landets forsvarskapasitet til havs, samtidig som kontrakten er med på å bekrefte NSMs posisjon som det markedsledende sjømålsmissilet blant Nato-land og andre allierte nasjoner, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace. 

Kilde: Perssemelding fra Kongsberg Gruppen

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.39