23948sdkhjf

Etablerer ny møteplass for stål og betong: Inviterer til grenseløse overflatedager

Thor Smette i ZINGA og Tommy Thörn i Ytskydds Akademien i Göteborg lager ny møteplass for stål og betongbransjen. – Vi inviterer til grenseløse overflatedager.

Ytskyddsdagerna har siden 2011 blitt godt befestet i Göteborg. Konferansen er blitt viktig i Sverige.

Nå tar Smette og Thörn erfaringene med seg til Strømstad. De inviterer hele den norske stål og betongbransjen til grenseløse overflatedager.

Behov for egen møteplass

Thor Smette var den første norske deltageren på Ytskydd i Göteborg i 2015 og har høstet god erfaring og gode relasjoner derfra.

– Den norske overflatebransjen i stål og betong har lenge hatt et behov for en egen møteplass. Vi har oppskriften for å kutte CO2-utslipp og spare enorme kostnader gjennom riktig og smart vedlikehold av stål og betong. Derfor har vi satt sammen SPC-konferansen (Surface Protection Conference) som sikrer faglig utveksling med oppdatert kunnskap med utstillere, foredragsholdere og nettverksbygging over to dager, sier Smette og Thorn.

Ny møteplass

Overflatedagene i Bergen er en godt etablert møteplass for offshorebransjen.

– Vi er ikke en konkurrent til den konferansen. Vi er mest opptatt av helheten, også det som er på land og gjerne innlandet. Altså det miljøet hvor de aller fleste stål og betongkonstruksjoner er etablert. Hovedfokuset er å formidle kunnskap om, på best mulig måte, ivareta og forlenge holdbarheten for konstruksjoner i stål og betong, sier Smette.

Datoen for SPC Strømstad er 13.–14. mars 2024.

– Vi er trygge på at denne møteplassen blir lønnsom for deltakerne. Vi byr på 30–40 års kunnskap og erfaring innen overflatebehandling og bygger på 14 år som konferansearrangør, sier Smette.

Systemvalg

– Rett valg av system, godt vedlikehold og nødvendig rehabilitering lønner seg. Det sparer store mengder nyanskaffelser og nybygg. Innsparingene kan variere fra 50 til 80 prosent. I tillegg kommer drastisk reduserte CO2-utslipp, sier Smette.

Samarbeidspartneren til Smette, Tommy Thörns Surface Protection Academy (SPA) ble etablert i 2010. Der er det samlet mye tung kompetanse om overflatebeskyttelse, vedlikehold og rehabilitering av betong og metall.

SPA har gitt opplæring til over 1000 deltakere i egne lokaler og like mange gjennom fjernundervisning. I tillegg kommer mer enn 3000 deltakere på den årlige SPC-konferansen i Göteborg.

Nyetablert

SPC Norway AS er nyetablert. Selskapet står bak «grenseløse overflatedager» gjennom SPC Strømstad.

– Dette er et nytt tilbud for det norske markedet. Vi har registrert et ønske og et behov. Nå kommer vi med erfaringene fra Overflateakademiet til grensebyen Strømstad. Det tenker vi er en god nyhet for det norske markedet, sier Smette.

– Vi samler innovative og kunnskapsrike mennesker blant foredragsholdere og utstillere. Her kommer oppskriften på å spare penger og samtidig redusere miljøbelastningen ved rett vedlikehold og rehabilitering av strukturer i stål og betong.

Kilde: Pressemelding fra Zinga

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078