23948sdkhjf

Berget AS har behov for mellom 20 og 30 nye ansatte

Notodden-bedriften gjør det bra for tiden, og har behov for flere hoder. I dag sysselsetter bedriften 130 mennesker.

- Vi trenger alt fra operatører til ingeniører, og blant annet innkjøper og logistikksjef, sier Inge Flaten hos Berget til avisa Telen.

Kongsberg

Berget leverer, kabel, elektronikk og finmekaniske deler til krevende kunder innen en rekke bransjer, blant annet til Kongsberg Gruppen. Bransjene de leverer til er flyindustrien, medisinsk utstyr, industrien generelt, energibransjen og til forsvaret.

Selskapet har særlig et nært samarbeid med industrien på Kongsberg, og nå ønsker Flaten seg nye medarbeidere, som primært kommer fra nærmiljøet, eller i det minste ikke så langt unna Notodden.

Ingeniør-behov: Berget har behov for flere ingeniører til produksjonen. Foto: Berget

Følelse for Notodden

– Først og fremst må selvfølgelig nye medarbeidere passe til oppgavene vi skal løse, og dernest ønsker vi at de skal bo her, for da vet vi at de blir værende, sier Flaten til Telen.

Han har et genuint ønske om at de som begynner hos Berget AS skal ha en følelse for Notodden, og vil være med å bygge byen. Og siden det koster både tid og penger å rekruttere ansatte, så ønsker han at de skal bli værende ved bedriften, og det gjør man best ved å ansette folk som ikke bor for langt unna.

Det er stort ingeniørmiljø i Notodden, og behovet for ingeniører er stort. Men Flaten sier at de ønsker å ansette ingeniører til produksjon, mens de andre bedriftene i byen i større grad er på jakt etter ingeniører til utvikling.

Samarbeid med K-Tech

CNC-operatører er noe av det han ønsker å tiltrekke seg, og for å håndtere slike maskiner trengs det fagbrev. Og et sånn fagbrev kan man ikke få i Notodden, så derfor har Berget inngått et samarbeid K-Tech på Kongsberg, som tilbyr utdanning som fører til et fagbrev.

Berget AS har nå en ordrereserve på 200 millioner kroner.

Kilde: Telen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094