23948sdkhjf

Green Yard Outlet selger ting fra båter før det går til resirkulering

På Trøngsla i Flekkefjord langs E39 ligger Green Yard Outlet. Her selges små og store ting som plukkes av båtene på Green Yard Feda før de hugges og sendes til resirkulering.

– Her kan du definitivt finne skjulte skatter. Det er bare å komme innom og gjøre en god handel, oppfordrer Tor Sverre Hansen.

– Vi ønsker å hjelpe folk være mer miljøbevisste og velge gjenbruk fremfor å kjøpe nytt. I butikken har vi det meste som finnes om bord i større båter, sier butikkmedarbeider Bjørn Erik Fedog, og fisker opp en tallerken som er merket med en rederilogo.

I tillegg til utstyr og interiør som er hentet fra utrangerte båter, er det kjørt ned varer fra overskuddslageret til Green Yard Kleven. Som for eksempel et parti skotørkere som egentlig skulle brukes på et av hurtigrutefartøyene som ble bygget på verftet i Ulsteinvik. 

Kunder fra hele Sør-Norge

Hansen og Fedog driver den maritime gjenbruksbutikken, som er åpent tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken 10 til 16 og lørdag fra klokken 10 til 14. De forteller om stor interesse.

Kundene kommer fra hele landsdelen, og det er ikke nødvendig bare ting som kan brukes i båten de er på jakt etter.

– Vi selger for eksempel lanterner og vinduer som folk gjerne har i sjøbuene sine. Og vi har bysseutstyr og splitter nye møbler som like godt kan brukes på land, sier Hansen.

Kamp om kjettinger

Det som selger best er overlevelsesdrakter, tauverk – og ikke minst kjetting.

– For en tid siden fikk vi inn syrefaste kjettinger. Da ble folk helt ville. Det var nesten slåsskamp om varene, sier Fedog.

– Hva er det mest spesielle dere har solgt?

– Det må være en 12-sylindret Mercedes-generator som laget strøm. En lokal fyr kjøpte den og solgte den videre til en kunde i Irak – via kontakter i Tyrkia, svarer Fedog.

Strategisk plassert: Green Yards Outlet-butikk ligger like ved E39. 

Skipsdeler med god kvalitet

Green Yard Fedas konsept er resirkulering av skip. Gjennom å videreselge utstyret som plukkes av båtene før de hugges opp, tar bedriften den grønne ideen enda noen hakk videre.

– For oss handler det om bidra mest mulig til det grønne skiftet. Veldig mye av det som finnes om bord i båtene vi får inn holder fortsatt veldig god kvalitet. Det er altfor galt at dette går til resirkulering når det kan brukes i 30 år til, sier Hansen.

Prisene på outletvarene settes ut fra sammenlikninger med tilsvarende ting som selger på Finn.no og andre digitale plattformer. 

– Det er ikke alltid så lett å prise varene, men vi begynner å få god trening og kan love at vi er konkurransedyktige på det meste, sier Hansen.

 

Kilde: Green Yard Kleven

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078