23948sdkhjf

Vard-skyssfartøy forliste – ni reddet opp fra sjøen

Det ble dramatisk da et skyssfartøy fra Vard-verftet i Tomrefjord sank og ni personer havnet i sjøen. Alle ni ble tirsdag kveld plukket opp fra sjøen og reddet.

Ulykken skjedde i forbindelse med at Vard-verftet driver med teknisk utprøving av kystvaktfartøyet «Bjørnøya».

Båten er under utrustning, og har vært inne på Vard-verftet. Etterpå ble fartøyet testet i Tomrefjord.

Fraktet ut i skyssbåt

Når disse testene foregår blir folk fra Vard-verftet og andre fraktet ut til kystvaktskipet med en skyssbåt, og det var en slik som sank tirsdag kveld. Ni ansatte fra Vard-verftet havnet i sjøen, skriver VG.

I tillegg til ansatte fra verftet, var det representanter fra Kystvakten og forskjellge systemleverandører om bord i skyssbåten.

Det var de om bord i skyssbåten som selv sendte Mayday-signalet da båten var i ferd med å synke. Ingen av de ni som ble plukket av redningshelikopter og båter som var i området, er livstruende skadet, men de ble alle sendt til sykehus for sjekk.

Rask redning avgjørende

- Vi vet ikke hvor lenge de har ligget i sjøen, men trolig er rask redning helt avgjørende, sier verftsdirektør Ronny Opsjøen Langset til VG.

Sank: Skyssbåten fra Vard-verftet Langsten sank i Tomrefjorden i Møre og Romsdal. Kart: Googlemaps

Det er også usikkert hva som var årsaken til at skyssbåten sank. Den skal ha tatt inn vann og sunket relativt raskt.

– Nå er vårt hovedfokus på å ivareta de involverte og familiene til de involverte, forteller verftsdirektøren, som legger til at han ikke kjenner til at det skal ha vært problemer med skyssbåten. De som var om bord skal ha brukt redningsvester.

 

Kilde: VG

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078