23948sdkhjf

Kimek: Båt kantret under sjøsetting – nå har høyesterett forkastet anken fra russerne

Mars 2021 sank det russiske fiskefartøyet «Melkart» under sjøsetting ved Kimek. Nå – etter mer en to år – er det klart hvem som hadde ansvaret for uhellet. Kimek har nå fått Høyesteretts dom.

Og dommen fra ankeutvalget i Høyesterett er at anken fra det russiske rederiet som eier fartøyet, er forkastet.

Det betyr at dommen fra lagmannsretten blir stående og Kimek får nærmere 20 millioner kroner i erstatning.

- En gledens dag

- En gledens dag i en tøff tid for Kimek, skriver direktør Greger Mannsverk ved Kirkenes-verftet på Facebook.

Det var etter reparasjon av det russiske fartøyet «Melkart» at uhellet skjedde. Da fiskebåten skulle sjøsettes, kantret den og sank i mars 2021. Siden den gang har det vært en kamp mellom rederiet som eide båten og Kimek om hvem som skulle betale erstatning for hendelsen. Nå – to år etter at havariet fant sted – kan Kimek-ansatte puste lettet ut.

– Fint å endelig få lagt denne saken bak seg. Dette er en endelig seier for alle våre ansatte som var involvert i hendelsen, skriver Mannsverk videre på verftets Facebook-side.

Fikk rett

I et intervju med iFinnmark uttaler han at han er svært glad for at denne saken nå er oppe og avgjort, og at verftet får erstatningen de ble tilkjent i lagmannsretten. Mannsverk hadde liten tro på at det russiske rederiet ville vinne fram med anken, og det fikk han rett i.

Stridens kjerne i saken var hvem av partene som var ansvarlig for at skipet var forsvarlig ballastert og sjøklart ved sjøsettingen, og om Kimek kunne forhindret kantringen etter at skipet begynte å krenge.

Begge parter har i retten lagt fram sine versjoner og krevd hverandre for millionsummer.

Dommen i lagmannsretten var enstemmig

Dommen fra Hålogaland lagmannsrett i januar i år var enstemmig: Kimek skulle mer eller mindre få den erstatningen de har krevd, og ble igjen frifunnet fra motsøksmålet fra Murman Seafood Company.

 

Kilde: iFinnmark

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096