23948sdkhjf

Kommunen må gjøre seg mer sexy for Akers nye medarbeidere

Aker Solutions Verdal skal ansette flere 100 nye medarbeidere. Da må kommunen gjøre seg forberedt på å ta imot de nye medarbeiderne.

– Nå må både vi og kommunen gjøre oss attraktive for potensielle tilflyttere, sier verftsdirektør Erik Stiklestad til Trønder-Avisa.

Det er gode tider for Aker Solutions Verdal. Verftet har oppdrag fram til 2026. Flere nye personer skal til Verdal i forbindelse med de gode tidene som verftet opplever.

300 nye medarbeidere

Trønder-Avisa skriver at Aker Solutions Verdal har ansatt om lag 200 nye medarbeidere det siste året. I tillegg skal det ansettes 300 inneværende år.

Dette kommer i tillegg til et innleiebehov på om lag 500 verftsarbeidere fra inn- og utland. Og så har verftet i dag 900 ansatte i dag.

Dette kan skape utfordringer for Innherred kommune, men også store muligheter, så sant kommunen legger til rette for veksten og bosetningen.

Lovende marked

Verftsdirektøren sier at markedet også ser lovende ut etter 2026, og at målet for verftet i Verdal er å få til en jevnere produksjon for å unngå jo-jo-tilværelsen med oppsigelser og permitteringer i perioder, slik det har vært siden 1970-tallet.

Stiklestad sier at satsingen ved Aker Solutions’ verft vil gi store ringvirkninger for kommunen. Aktivitetene vil gi ringvirkninger tilsvarende 5.000 årsverk i Innherreds næringsliv – altså utenfor verftsportene.

Han legger til at tanken er å dra nytte av den boomen som olje- og gassnæringen nå er midt inne i, før den glidende overgangen til havvind og havbruk er en realitet.

Skal tre-doble aktiviteten

- Vi skal tredoble aktiviteten, samtidig som byggingen av Verdal production line (VPL) skal bidra til at vi dobler kapasiteten på antall tonn stål vi bruker. VPL betyr mer teknologi, men også flere antall ansatte, sier Stiklestad.

Aker selv skal bidra med bosettingen av de nye ansatte. Det er nemlig planlagt å bygge en stor boligrigg med 264 rom inklusiv alle fasiliteter. Den skal stå ferdig på høsten. Den skal bygges hos Skanska på Steinkjær, og skal huse alle de innleide arbeiderne.

Stiklestad ønsker seg at så mange som mulig av de som skal ansettes i selskapet, etablerer seg i Levanger kommune. Det er her kommunen må trå til, mener han. I samarbeid med Aker.

Merkevarebygging

– Det handler mye om merkevarebygging, og at vi som bedrift gjør oss attraktive. Vi har klare ambisjoner om grønn omstilling, og det tror jeg trigger mange. Men skal vi lykkes, krever det også at kommunene tenker merkevarebygging. De må føle at de flytter til en region med positivitet, veldrevne kommuner, gode boligtilbud, gode barnehage- og skoletilbud, et godt helsevesen og et rikt kulturliv. Også er jobb til nummer to i husstanden viktig, avslutter Stiklestad ifølge Trønder-Avisa.

 

Kilde: Trønder-Avisa

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094