23948sdkhjf

Mangler blikkenslagere – må si nei til oppdrag

Blikkenslagerfirmaet Rogaland Blikk i Sandnes får ikke tak i nye blikkenslagere, og det gjør at bedriften må takke nei til flere oppdrag.

Å få rekruttert fagfolk til flere bransjer i Norge har vært vanskelig i flere år, men nå synes daglig leder hos Rogaland Blikk, Stig Kastmo, at situasjonen er verre enn noen gang.

Til Sandnesposten forteller han at bedriften har behov for fire til fem nye blikkenslagere og montører, men at utlysningen av stillingene ikke har gitt ønsket respons.

Kunne fått jobb på dagen

- De kunne fått jobb på dagen hos oss, sier han, og legger til at han nok en gang må til utlandet for å skaffe seg arbeidskraft.

Lokalavisa skriver at Rogaland Blikk, som holder til på Lura, driver innenfor fagfeltene sink, kobber, stål, aluminium, tre og glass. Firmaet, som i dag teller sju ansatte, ble etablert i 2017.

Kastmo forteller at 70 prosent av omsetningen går mot bedriftsmarkedet, resten mot privatmarkedet. Rogaland Blikk har stor spennvidde i oppdrag, og det gjør at de ha behov for flere ulike typer fagfolk – men at det er vanskelig å få tak i disse.

Knallhard konkurranse

- Konkurransen om arbeidskraften er knallhard, og innen mange fagområder utdannes det i dag ikke nok folk til å mette markedet, sier han, og legger til at bedriften har fulle ordrebøker fram til sommeren. Men denne ordreboka kunne vært større dersom tilgangen på fagfolk hadde vært større.

Han opplyser at man så langt i år har måttet takke nei til 10 til 15 oppdrag.

Han kaller situasjonen for fortvilende.

Utenlandsk arbeidskraft

Rogaland Blikk har så langt løst utfordringene ved å hente inn utenlandsk arbeidskraft. Av de sju ansatte i dag, er fire fra utlandet. Han sier at de gjør en god jobb, men det er utfordringen knyttet til disse, fordi de blant annet ikke kjenner til norsk byggeskikk.

- Vi må bruke mye tid på innføring og det blir mye gjennomtrekk. Det skaper mye merarbeid for oss, sier han, og legger til at dårlig rekruttering til blikkenslagerfaget går utover viktig fagkunnskap.

- Forsvinner faget, vil også kunnskapen tynnes ut, avslutter den daglige lederen overfor Sandnesposten.

Kilde: Sandnesposten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Fiskebåten sank og to omkom – nå har Havarikommisjonen konkludert
SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp
Sjømatnæringen: - Regjeringen har verken lyttet eller forstått
Lakseskatten reduseres
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.128