23948sdkhjf

Eidesvik inngår partnerskap med Reach Subsea for kjøp av "Edda Sun"

Eidesvik Offshore har etablert et joint venture med offshoreaktøren Reach Subsea. Det nye foretaket skal eie og drifte subseafartøyet "Edda Sun", med Eidesvik som majoritetseier.

"Edda Sun" ble bygget i 2009 og er et Subsea IMR-skip utstyrt for å utføre havbunnsundersøkelser, samt inspeksjons, vedlikeholds- og reparasjonsarbeid.

Gjennom etableringen av et joint venture har Eidesvik og Reach Subsea gått sammen for å kjøpe fartøyet. Det nye foretaket eies 50,1% av Eidesvik og 49,9 prosent av Reach Subsea.

Nytt navn

Under sitt nye navn «Viking Reach» vil fartøyet gå inn på en seksårskontrakt med Reach Subsea i starten av andre kvartal 2023. I tillegg til å være medeier, skal Eidesvik levere full teknisk ledelse, mannskap og drift av fartøyet.

Viking Reach vil operere i subseamarkedet, som er et av Eidesviks strategiske satsingsområder og et marked med solide vekstutsikter i årene som kommer.

Del av en vekststrategi

Annonseringen av partnerskapet mellom Eidesvik og Reach Subsea kommer dagen etter annonseringen av Eidesviks avtale med selskapets finansinstitusjoner om vilkår for refinansiering av selskapets gjeld til og med februar 2026. De nye vilkårene vil betydelig styrke Eidesviks finansielle posisjon, og den endelige avtalen forventes å være på plass i mars 2023.

Avtale: Fra venstre, CFO i Reach Subsea, Birgitte Wendelbo Johansen, CEO i Reach Subsea, Jostein Alendal, CEO i Eidesvik Offshore, Gitte Gard Talmo og CFO i Eidesvik, Helga Cotgrove. Foto: Eidesvik

- De nye finansielle vilkårene gir oss et solid fundament for å vokse virksomheten vår. Kjøpet av Edda Sun er en del av Eidesviks vekststrategi, og vi er veldig fornøyde med å utvide flåten vår med et svært allsidig fartøy. Vi ser fram til å samarbeide med Reach Subsea i dette spennende partnerskapet, sier CEO i Eidesvik Offshore, Gitte Gard Talmo.

Stratetisk partner

- Eidesvik har vært en strategisk partner for Reach Subsea i mange år, og vi ser fram til å styrke samarbeidet vårt ytterligere. Vi ser for tiden rekordhøy aktivitet i subseamarkedet, og dette joint venture-selskapet representerer et viktig skritt for oss når det gjelder å sikre en langsiktig flåteportefølje, sier CEO i Reach Subsea, Jostein Alendal.

Kilde: Pressemelding fra Eidesvik

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094