23948sdkhjf

Deep Wind Offshore inngår partnerskap med bp i Sør-Korea

Deep Wind Offshore har inngått joint venture med bp om fire prosjekter på totalt 6 GW i Sør-Korea.

– Partnerskapet med bp setter oss virkelig på kartet, både i Sør-Korea og internasjonalt. Denne avtalen bekrefter kvaliteten i prosjektene våre og i arbeidet som ligger bak, sier CEO Knut Vassbotn i Deep Wind Offshore.

Inn i Sør-Korea i 2021

Deep Wind Offshore gikk inn i det sør-koreanske markedet i 2021 og har siden utviklet en portefølje på totalt 6 GW. De ansatte i Sør-Korea er fordelt på fire kontorer. Det norske havvindselskapet har allerede sikret seg eksklusivitet på 2 GW i Sør-Korea.

Nå går bp inn i det sør-koreanske havvindmarkedet gjennom Deep Wind Offshores tilstedeværelse og posisjon. Deep Wind Offshore skal fortsette å lede pågående prosjekter og prosesser, mens bp vil lede ingeniørarbeid, innkjøp og kommersiell utvikling.

 – Dette gir oss betydelig løfteevne, og nå ligger alt til rette for realisering av prosjektene i Sør-Korea. Vi ser frem til å jobbe tett sammen med bp for å produsere fornybar energi, og samtidig skape muligheter for lokale leverandørkjeder, sier Knut Vassbotn.

Ledende havvindnasjon

Sør-Korea ligger an til å bli en av verdens ledende havvindnasjoner, og har satt seg som mål at 22 prosent av energiproduksjonen skal være fornybar innen 2030. bp har hatt operasjoner i Sør-Korea i over 40 år, mens Deep Wind Offshore har et solid fundament gjennom sin eier – Knutsen Group. Rederiet har vært til stede i Sør-Korea siden 2006, og er i dag en av de største kundene til sør-koreanske verft.

Solid fundament

Eierne Knutsen Group, Haugaland Kraft og Sunnhordland Kraftlag var med da CEO Knut Vassbotn og CCO Hans Petter Øvrevik etablerte Deep Wind Offshore i 2021. Allerede samme år gikk franske EDF, en av Europas største kraftprodusenter, inn som 50/50 partner i selskapets prosjekter i Norge.

 

– Deep Wind Offshore har en strategi om å utvikle 10 TWh fra vår 10GW+ portfølge på 10 år. Dette vil vi gjøre gjennom partnerskap. Gjennom å utvikle prosjekt fra grunnen av, i samarbeid mellom vårt sterke team i Norge og betydelig lokal tilstedeværelse, ønsker vi å også gi muligheter til partnere når risiko er redusert. Vi har bevist at modellen fungerer i Norge, og gjennom partnerskapet med bp viser vi at denne modellen også fungerer internasjonalt, sier Vassbotn.

 Deep Wind Offshore:

  • Internasjonal utvikler og eier av havvindparker, etablert i 2021
  • Hovedkontor i Haugesund, kontorer i Sverige og Sør-Korea
  • Industrielle eiere: Knutsen Group, Haugaland Kraft og Sunnhordland Kraftlag

Kilde: Pressemelding fra Deep Wind Offshore

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065