23948sdkhjf

Hydro med rekord for hele 2022, nedgang i fjerde kvartal

Lavere all-in metall- og aluminapriser og høyere råvarekostnader ble delvis utliknet av positive valutaeffekter og en gevinst på salg av overskuddskraft.

Det skriver Hydro, som legger fram sine tall for fjerde kvartal og for hele 2022 i dag, i en børsmelding.

Fjerde kvartal viser en nedgang, og årsaken til dette skal være lavere priser, heter det i en børsmelding fra det norske selskapet.

Rekord i fjor

Men for hele 2022 ser tallene langt mer positive ut. Hydro melder nemlig om et rekordresultat med en justert bruttoinntekt på 39,7 milliarder kroer, og dette er en økning på 42 prosent sammenliknet med 2021.

– Framover i 2023 er utviklingen mer uforutsigbar, men utsiktene er likevel positive, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

– Etter et sterkt fjerde kvartal i 2022, er jeg svært fornøyd med at Hydro har levert et rekordår både med hensyn til økonomiske resultater og sikkerhet. Dette viser at forbedringsarbeidet og god marginstyring gjennom hele organisasjonen gir resultater, legger hun til.

Fornøyd: Konsernsjef Hilde Merete Aasheim er fornøyd med fjorårets resutlat for Hydro. Foto: Hydro

Grønne produkter

Hydro skriver i meldingen at man må på lengre sikt forventer at etterspørselen etter de grønnere produktene vil øke raskere enn den generelle etterspørselen etter aluminium,.

Videre vil krigen i Ukraina, energikrisen i Europa og høy inflasjon fortsette å påvirke økonomisk vekst. Finanspolitisk tilstramming, kombinert med høye energipriser og forstyrrelser på grunn av Kinas null-covid-politikk, har lagt sterkt press på global vekst i fjerde kvartal.

Unik posisjon

– Hydro er i en unik posisjon til å utnytte den langsiktige veksten i etterspørselen i markedet for lavkarbon- og resirkulert aluminium. Hydros organisasjon har levert betydelige forbedringer som overgår målet for 2022, noe som gir oss et godt utgangspunkt for å takle de uforutsigbare forholdene på kort sikt, samtidig som vi kan fortsette å investere og posisjonere selskapet for å utnytte vekstmulighetene vi ser i markedet fram mot 2030, sier Hydros konserndirektør for økonomi og finans, Pål Kildemo.

Les hele børsmledingen fra Hydro her.

Kilde: Børsmelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127