23948sdkhjf

Jørpeland: Smelteovnen er tatt i bruk igjen

I mer enn 30 år jobbet han ved stålverket på Jørpeland. I fjor ble det lagt ned, men nå har Nordic Roads startet opp igjen stålsmeltingen.

Svein Helge Sørbø var en av de siste som jobbet ved Jørpeland Stålverk før det ble lagt ned i fjor sommer. Siden den gang har han ryddet i verket. Nå er han tilbake igjen. Han startet ved stålverket for mer enn 30 år siden.

Tok fagbrev

– Jeg har jobbet i Stålverket siden 1987. Jeg begynte i formeriet og tok fagbrev der og har også fagbrev som sveiser, sier Svein Helge Sørbø til avisa Strandbuen.

Tosdag 9. februar ble nemlig en merkedag for han og flere andre da Nordic Roads startet opp igjen ved stålverket, og smeltet ned slitestål som skal bli nye mantler og knuseplater. Mange former ble fylt med flytende slitestål, og Strandbuen skriver at det er behov for 35 tonn med stål for å fylle alle formene, og det vil si fem omganger i ovn tre, som ble tatt i bruk torsdag denne uka.

Slitestål

De siste dagene har det vært aktivitet i formeriet. Torsdag var mange former klar til å fylles med flytende slitestål.

Til sammen trengs det 35 tonn for å fylle alle formene. Det vil si fem omganger i ovn tre. Ovn fire kan smelte mer stål på en gang, men den er nedslitt og må mures opp på ny før den eventuelt tas i bruk.

Foreløpig er det seks personer som har fått jobb i Nordic Roads. Noen av dem jobbet altså ved tidligere stålverket.

- Torsdag var en stor dag for oss. Nå er vi i gang igjen, og vi regner med å bli 10 ansatte i løpet av året, sier styremedlem og medeier i Nordic Roads, Nils Terje Watland til lokalavisa på Jørpeland.

20 tonn i uka

Han kan fortelle at Nordic Roads allerede har fått bestilling på 10 prosent av årsproduksjonen de har budsjettert med inneværende år, og dermed ligger bra an til en produksjon på 20 tonn i uka.

Kilde: Strandbuen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078