23948sdkhjf

Aquamarine har aldri hatt større ordrereserve

Og det skjer etter to gode år, der 2021 framstår som det beste året i selskaspets historie.

Aquamarine er en stor leverandør til olje- og gass-næringen, og når denne bransjen går godt, gjør også Jørpeland-bedriften det bra.

Rekordår i 2021

2021 ble et rekordår med et driftsresultat på næmrere 13 millioner kroner, mens 2022 endte med et resultat på mer enn fire millioner kroner, skriver Strandbuen.

– 2023 ser bra ut og blir resultatmessig bedre enn fjoråret, opplyser daglig leder Helge Skjellevik i Aquamarine.

Skattepakken som ble gitt olje- og gass-næringen under pandemien, gir fortsatt mye å gjøre for norske energiselskap. Og da drypper det på leverandører som Aquamarine.

Olje og gass: Aquamarine er helt avhengig av at olje- og gass-næringen går godt. Og det gjør den for tiden. Foto: Aquamarine

Men Skjellevik er helt klar på at oljeprisen avgjør mye om det går bra eller dårlig for bedriften som holder til på det gamle stålverksområdet på Jørpeland.

Oljeprisen avgjørende

Men akkurat nå ser det altså bra ut for de 40 ansatte i selskapet. Man ser nå etter etter nye ingeniører som skal bli en del staben, og Skjellevik kan røpe overfor lokalavisa at de aldri har hatt en større ordrereserve enn nå.

– Men siden vi er så avhengig av oljeprisen, skulle vi gjerne hatt flere bein å stå på. Lav oljepris er skrekken, sier den daglige lederen.

Som så mange andre har også Aquamarine merket de økte råvareprisene, men de har store og solide kunder som betale for det produktene koster.

Mye går altså på skinner foir Jørpeland-bedriften, men fra nyttår får Aquamarine nye eiere. Skjelleland er spent på hva de vil gjøre med bedriften. Det er en stor usikkerhet om bedriften blir værende på Jørpeland eller ikke. Skjelleland opplyser at flere lokale bedrifter er underleverandører til Aquamarine.

Nye eiere: Fra nyttår får Aquamarine nye eiere, og det knytter det seg spenning til. Foto: Aquamarine

Mer mot fornybar energi

Aquamarine er i dag eid av morselselskapet Moreld, som satser stort mot olje- og gassnæringen. Men Moreld har en ambisjon om at en større del av omstningen skal komme fra fornybar-bransjen.

«Eierne har ikke så stor tro på oljeservicesektoren i framtida og vil derfor selge mens de kan få en god pris», skriver Strandbuen.

Kilde: Strandbuen

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.333