23948sdkhjf

Verdens første vinddrevne RoRo-fartøy sikrer 9 millioner euro i EU-finansiering

Wallenius Wilhelmsen og partnere får 9 millioner euro fra EU til prosjektet som skal realisere Orcelle Wind - verdens første vinddrevne RoRo-fartøy.

Tildelingen gjennom Horisont Europa viser at EU har tro på konseptet vårt, og er viktig for den grønne omstillingen i Europa, sier Roger Strevens, VP Global Sustainability hos Wallenius Wilhelmsen.

Tildelingen fra EU fordeles mellom elleve prosjektpartnere, hvor målet er å klargjøre vindskipet Orcelle Wind, for kommersiell drift. Prosjektet skal det jobbe med et et 360-graders perspektiv på vindfremdrift – inkludert værruting, fartøydesign, styring av forsyningskjede mannskapstrening, samt test av rigginstallasjon om bord på fartøy.

Samarbeid er nøkkelen

– EU-prosjektet er basert på partnerskap. For å lykkes med nullutslipp så raskt som mulig, trenger vi sterke partnere. Vi er stolte av å samle de beste partnerne fra europeisk industri, maritim sektor og akademia, samt en av våre nøkkelkunder til prosjektet. Alle har forpliktet seg til å samarbeide for å realisere Orcelle Wind, sier Strevens.

Et 220 meter langt vinddrevet fartøy

Orcelle Wind er en vinddrevet Pure Car Truck Carrier, en type Deep Sea Roll On, Roll Off-fartøy. Den vil bli 220 meter lang og ha kapasitet til over 7000 biler, men vil også være i stand til å frakte breakbulk og rullende utstyr.

Orcelle Wind er en viktig del i Wallenius Wilhelmsens arbeid med å redusere utslippene fra flåten. Ambisjonen er at fartøyet skal begynne å seile sent i 2026 eller tidlig i 2027.

Orcelle Wind er det første fartøyet fra Oceanbird-konseptet (se lenke nedenfor) for primært vinddrevne fartøyer. Konseptet viser at det teoretisk er mulig å redusere utslippene fra fartøy med opptil 90 prosent dersom alle faktorer som påvirker utslipp er samkjørte.

Troen på konseptet: - Tildelingen gjennom Horisont Europa viser at  EU har tro på konseptet vårt, og er viktig for den grønne omstillingen i Europa, sier Roger Strevens, VP Global Sustainability hos Wallenius Wilhelmsen. Foto: Wallenius Wilhelmsen

– Oceanbirdkonseptet ble utviklet gjennom en partnerskapstilnærming. Vi har sett styrken i å samle folk fra ulike sektorer og selskaper for å dekke alle perspektiver. Ved å samarbeide skal vi realisere Orcelle Wind-prosjektet - og dermed ta et stort skritt mot virkelig bærekraftig skipsfart, sier Niclas Dahl, administrerende direktør i Oceanbird.

Installasjon av testrigg

En viktig del av det prosjektet er å installere en testrigg av et vingeseil på et eksisterende Wallenius Wilhelmsen fartøy i midten av 2024. Her vil det installeres ett segl som en retrofitløsning, mens nybygget Orcelle Wind vil ha flere segl som sin hovedfremdriftskilde. Oceanbird og Wallenius Wilhelmsen presenterer testrigginstallasjonen i en websending direkte fra Londons ABBA Arena 26. januar.

Fakta:

· Horisont Europa er EUs finansieringsprogram for forskning og innovasjon.

· Orcelle Wind-prosjektet dekker hele omfanget av elementer som trengs for å forberede kommersiell handel med fartøyet.

· Prosjektvarighet: 1. januar 2023 – 31. desember 2027 (60 måneder)

· EU-støtte: 9 millioner euro · Oceanbird-konseptet: https://www.theoceanbird.com/the-oceanbird-concept/

· Partnere i EU Horizon-prosjektet:

- Wallenius Marine, et skipsdesign- og skipsadministrasjonsselskap i Sverige

- AlfaWall Oceanbird, et 50/50 joint venture av Alfa Laval og Wallenius som spesialiserer seg på utvikling av teknologi for vinddrevet fremdrift på fartøy

- Volvo Cars, et av de mest kjente og respekterte bilmerkene i verden

- StormGeo, en verdensledende leverandør av værvarslingstjenester

- Maritime CleanTech, en partnerorganisasjon som representerer hele den maritime verdikjeden, mmed grønne innovasjonsprosjekter i fokus

- DNV, et globalt selskap innen kvalitetssikring og risikohåndtering med tilstedeværelse i over 100 land og hovedkontor i Norge

- SSPA, et svensk selskap som er en del av Forskningsinstituttene i Sverige, de utvikler løsninger for en bærekraftig og robust maritim industri

- KTH, Sveriges største tekniske universitet (KTH Royal Institute of Technology)

- UGent, et offentlig forskningsuniversitet lokalisert i Gent, Belgia

- NTUA, et ingeniøruniversitet i Athen, Hellas

Kilde: Pressemelding fra Maritime Cleantech

KLIKK for alle artikler i Innovasjon og forskning.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.127