23948sdkhjf

SSAB og Stena Stål skal levere fossilfritt stål til det nordiske markedet

SSAB har inngått en avtale med den svenske ståldistributøren Stena Stål som den første eksterne distributøren til å levere fossilfritt stål til det svenske markedet med start i 2026.

Det nordiske stålmarkedet er mangfoldig, og en stor del av stålleveransene går via distributører til små og mellomstore bedrifter.

Nå legges nok et ledd til i verdikjeden for fremtidens fossilfrie stålmarked når Stena Stål og SSAB har signert en felles intensjonserklæring.

Reduserer CO2-utslippene

- Jeg er glad for å kunne ønske Stena Stål velkommen som partner for fossilfritt stål. Sammen bidrar vi til reduserte karbondioksidutslipp når vi introduserer fossilfritt stål på det svenske markedet, sier Matts Nilsson, salgssjef Sverige & Norge i SSAB.

- Sammen bygger vi fossilfrie verdikjeder helt frem til sluttkunden, legger han til.

Stort skritt mot fossilfri framtid

- For oss i Stena Stål er fossilfritt stål sentralt i vår reise mot bærekraftig ståldistribusjon. Dette er ekstremt viktig for kundene våre og vi har et mål om å redusere vårt CO2-avtrykk med 50 prosent allerede i 2030 og med 100 prosent innen 2045. Vi er veldig glade for dette samarbeidet, da vi tar et stort skritt mot en fossilfri framtid, sier Stefan Svensson, MD i Stena Stål AB.

SSAB planlegger å revolusjonere hele stålproduksjonsprosessen med mål om å levere fossilfritt stål til markedet i kommersiell skala i 2026, og i stor grad eliminere karbondioksidutslipp fra egen virksomhet rundt 2030.

HYBRIT

SSAB samarbeider med jernmalmprodusenten LKAB og energiselskapet Vattenfall som en del av HYBRIT-initiativet for å utvikle en verdikjede for fossilfri jern- og stålproduksjon, som erstatter kokskullet som tradisjonelt brukes til jernmalmbasert stålproduksjon med fossilfri elektrisitet og hydrogen.

Stena Stål leverer ulike typer stålprodukter til kunder i Sverige og Norge.

Kilde: Pressemelding fra SSAB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125