23948sdkhjf

Volstad Maritime bestiller NES batteripakke for enda et offshorefartøy

Volstad Maritime har tildelt Norwegian Electric Systems AS (NES) en kontrakt for å levere batteripakke og kontrollsystem for batterilading til offshore konstruksjonsfartøyet «Deep Cygnus».

NES, som spesialiserer seg på bærekraftig energidesign og smartkontroll, skal levere utstyret til subsea konstruksjonsfartøyet «Deep Cygnus».

Utstyret installeres i forbindelse med en kommende fartøysoppgradering til batteristrøm før fartøyet går på en ny charterkontrakt tidlig i 2024.

Fjerde fartøyet

I løpet av de siste seks månedene har Volstad Maritime tildelt NES kontrakter om å levere liknende batteripakker og ladesystem til offshore konstruksjonsfartøyene «Volantis», «Grand Canyon II» og «Grand Canyon III». «Deep Cygnus» blir det fjerde fartøyet der Volstad bestiller batterisystem fra NES.

– Vi investerer betydelig i oppgradering og klargjøring av flåten vår for fremtiden. Reduksjon av offshoreindustriens CO2-fotavtrykk er et delt ansvar som vi tar på alvor. En ekstra fordel er at våre fartøyer blir enda mer attraktive for kunder som også ønsker å redusere utslipp knyttet til offshorevirksomheten deres. For å oppnå dette er vi avhengige av tett samarbeid med nøkkelleverandører som NES, som vi har et åpent og tillitsbasert forhold til, sier Trond Volstad i Volstad Maritime.

Subsea konstruksjonsfartøy

«Deep Cygnus» er et multifunksjonelt subsea konstruksjonsfartøy som er utstyrt med dynamisk posisjoneringssystem og en 150 tonns hivkompensert kran. Fartøyet er 122 meter langt. De siste årene har «Deep Cygnus» hovedsakelig operert i Nordsjøen.

­– Oppgraderingen av «Deep Cygnus» med batteri er lik oppgraderingen ombord «Volantis», hvor vi plasserte batteri og lader under dekk i skreddersydde rom, sier Egil Bremnes, salgssjef i NES.

Som et av de første offshorerederiene som oppnådde IMO 50001-akkrediteringen for «Energy Management Standard», fortsetter Volstad Maritime arbeidet mot en bærekraftig fremtid på havet.

Norsk produksjon

NES skal anvende selskapets tre norske anlegg, i henholdsvis Bergen (hovedkontor), Egersund og Ålesund, for å designe, sammenstille og teste batteripakken og kontrollsystemet. Utstyret skal etter planen leveres i fjerde kvartal 2023. NES har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

NES er et datterselskap av HAV Group ASA, som er notert på Euronext Growth i Oslo. NES har kontorer i Bergen (hovedkontor), Egersund og Ålesund i Norge, samt i Istanbul i Tyrkia.

Kilde: Norwegian Electric Systems AS

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
19 ved Ekornes-fabrikk mister jobbene sine
Norsk Industris konjunkturrapport for 2023: Rekorder og usikkerhet
Umoe Mandal med fregatt-kontrakt
Omkommet fisker var utenlandsk
Mongstad-stillas-bygging fortsetter
25 år med Havila-flagget
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11