23948sdkhjf

Tidewater bestiller batteripakke fra NES til PSV

Offshorerederiet Tidewater har tildelt Norwegian Electric Systems AS (NES) en kontrakt for å levere batteripakke og kontrollsystem for batterilading til plattform forsyningsfartøyet (PSV) «M.V. North Pomor».

Det norske selskapet NES, som spesialiserer seg på bærekraftig energidesign og smartkontroll, skal levere utstyret til «North Pomor» i forbindelse med en kommende oppgradering av fartøyet.

Bergen og Ålesund

PSV-en «North Pomor» ble bygd i 2013, og er allerede utstyrt med diesel-elektrisk fremdriftssystem.

NES skal anvende kompetanse fra selskapets anlegg i Bergen (hovedkontor) og Ålesund for å designe, sammenstille og teste batteripakken og kontrollsystemet. Utstyret skal etter planen leveres i tredje kvartal 2023. NES har ikke oppgitt kontraktsverdien.

Kontrakten er tildelt av Tidewater Rederi AS, som er del av Tidewaters norske virksomhet. «North Pomor» seiler under norsk flagg.

Redusert karbonavtrykk

– Myndigheter og samfunn over hele verden forventer at offshorenæringen redusere karbonfotavtrykket sitt. Ettermontering av en batteripakke om bord et fartøy er en effektiv måte å kutte utslipp på. Dessuten bidrar batteripakken til å redusere drivstoffkostnader og driftsutgifter, samtidig som den øker driftssikkerheten til systemene om bord fartøyet. Det forklarer også hvorfor vi opplever økt interesse for ettermontering av batterier om bord offshorefartøy, sier Egil Bremnes, salgssjef i NES.  

Tidewater eier og opererer en av bransjens største flåter med offshorefartøy. Selskapet har mer enn 60 års erfaring fra å bistå lete- og produksjonsaktiviteter innen offshore energi verden over.

Kilde: Hav Group

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dette er trolig årsaken til at Tretten bru kollapset
Equinor beroliger oljeservicenæringen
Permitteringer i laksenæringen koster staten 15 millioner
Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden
NORCE bidrar til fortgang i elektrifisering av olje- og gassplattformer
Planer for økt gassuttak fra Oseberg godkjent
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.39