23948sdkhjf

Ulykkesskipet «Rocknes» har mer enn nok å gjøre

Husker du «Rocknes»? Skipet som gikk rundt i sjøen utenfor Bergen, og 18 sjøfolk mistet livet? I dag har skipet ordreboka full.

Dog under et annet navn.

En storstilt redningsaksjon ble satt i gang da bulkskipet «Rocknes» gikk rundt like utenfor Bergen for 18 år siden. 18 sjøfolk mistet livet, mens 12 ble reddet i en dramatisk redningsaksjon.

Fanget i skipet

På TV kunne vi se reporteren banke i skroget på skipet som lå med baugen opp. Han fikk svar med banking fra de som var fanget i skipet.

Utrolig nok ble «Rocknes» berget. Det skjedde under en storstilt aksjon ved CCB-basen på Ågotnes 31. oktober 2004. Etter dette ble skipet satt i stand og i dag er det i full drift, og med mer enn nok å gjøre under navnet «Nordnes».

Bergensavisen skriver at skipet i dag eies av det nederlandske rederiet Van Oord og at det primært driver med presisjonsdumping av steinmasser på havbunnen.

NOK Å GJØRE: I dag er "Nordnes" (tidligere "Rocknes") et dypvannsfartøy og seiler blant annet med steinlast ut i Nordsjøen og dekker til rørledninger på opptil 900 meters dyp. FOTO: VSLJOIN

I full drift

«Nordnes» er i dag et såkalt dypvannsfartøy og seiler med steinlast ut i Nordsjøen og dekker til rørledninger på opptil 900 meters dyp. Skipet ble opprinnelig sjøsatt i juni 2001, tre år før den dramatiske ulykken i Vatlestraumen utenfor Bergen i januar 2004. Det har en lengde på 166 meter og har en toppfart på 14 knop, ifølge Wikipedia. Etter at det ble snudd og hevet i en storstilt aksjon ved CCB-basen på Ågotnes i oktober 2004, ble det ået etter totalt gjenoppbygget og satt tilbake i drift. Har i dag økende oppdragsmengde i Nordsjøen, både offshore i forbindelse med vindkraftprosjekter.

Føler seg trygg

Bergensavisen har intervjuet en av sjømennene om bord på skipet, og som kjenner til skipets dramatiske forhistorie. Men han føler at «Nordnes» er et sikkert skip, og han føler seg trygg på om bord.

Kilde: Bergensavisen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078