23948sdkhjf

Vard skal bygge kabelleggingsfartøy

Vard har inngått kontrakt med italienske Prysmian Group om å designe og bygge et kabelleggingsfartøy. Kontraktsverdien er om lag 200 millioner euro.

Det går fram av en pressemelding.

I 2021 leverte Vard fartøyet «Leonardo da Vinci» til Prysmian Group, og nå skal altså verftet bygge et nytt kabelleggingfartøy over samme lest.

Prysmian opplyserr at dette fartøyet har overgått alle forventninger i sitt første driftsår, og selskapet kommer nå altså tilbake til Vard for å få et lignende fartøy til flåten sin. Prysmian mener at utvikling av smart og bærekraftig infrastruktur i kraftforsyningen er nøkkelen til å muliggjøre det grønne skiftet, og at sjøkabler er en viktig komponent.

Som ledende aktør  globalt i dette markedet, kjenner de seg forpliktet til å drive innovasjon innen teknologi og er glade for å samarbeide med et verdensomspennende konsern som Vard og Fincantieri. Det at selskapene er ledende innen bygging av fartøy, forbedrer også Prysmians installasjonsevner oppgir de i sin pressemelding. 

Undervannsoperasjoner

Det nye fartøyet er spesielt designet for avanserte undervannsoperasjoner. Som Leonardo da Vinci, kan kabelleggingsfartøyet legge kabel på mer enn 3000 meters dybde og det har den største lastekapasiteten for kabel i markedet. Fartøyet er utviklet for å utføre komplekse installasjonsoperasjoner, støttet av en rekke systemer for tildekking av kabler på havbunnen, inkludert kraftige ploger og toppmoderne posisjoneringssystem. Fartøyet er designet med optimalt skrog for best mulige sjøegenskaper, kombinert med et redusert miljøavtrykk. 

Første kvartal 2025

Alberto Maestrini, konsernsjef i Vard, er stolt av Prysmians tilbakemeldinger på Leonardo da Vinci og den nye kontrakten:

- Vår misjon er å tilrettelegge for bærekraftige maritime operasjoner. At Prysmian Group nå kommer tilbake og plasserer en ny ordre hos oss, beviser at våre fartøy er bidragsytere til at de når sine mål om kvalitet, effektivitet og bærekraft i prosjekter knyttet til kabellegging til havs. Vi ser frem til å ta fatt på dette nye prosjektet sammen med Prysmian Group. 

Kabelleggingsfartøyet er planlagt levert første kvartal 2025. 

Kilde: Vard

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kystverk-fartøy fikk motorstans
Japansk ståleksport-forbud til Russland
Mann fikk kran i hodet – på bedringens vei
Cruise-kontrakt for Brunvoll
Eramet Norway får 132 millioner kroner til energi- og klimaprosjekter i Sauda
DNV-ansatte får milliard-bonus
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.156