23948sdkhjf

Lerøy permitterer 339 ansatte

Og selskapet legger hele ansvaret for permitteringene på regjeringen.

Det går fram av en pressemelding onsdag morgen.

Det er Lerøys tre bearbeidingsvirksomheter som blir rammet. Lerøy Aurora i Skjervøy permitterer 158 ansatte, Lerøy Midts to anlegg på Hitra permitterer 125 ansatte, og Lerøy Fossen på Osterøy permitterer 56 ansatte. Til sammen 339 ansatte.

Forferdelig situasjon

– Dette er først og fremst en helt forferdelig situasjon for våre dyktige medarbeidere som permitteres og deres familier, men også for alle oss andre i Lerøy. Permitteringene vil dessverre også ramme våre leverandører og kunder, skriver konsernsjef i Lerøy Seafood Group ASA, Henning Beltestad i pressemeldingen.

I meldingen går det fram at Lerøy ønsker å skape flest mulig arbeidsplasser langs kysten, men at dette ikke lenger er mulig.

- Markedsmulighetene for bearbeidet norsk laks er mer eller mindre helt borte etter regjeringens skatteforslag. Resultatet er at vi ikke har arbeid å tilby mange av våre ansatte og da har vi ikke noe annet valg enn å varsle permitteringer, skriver Beltestad.

Grunnrentebeskatningen

Bakgrunnen skal være den foreslåtte grunnrentebeskatningen av havbruksnæringen, og Beltestad mener at permitteringene er en helt uunngåelig konsekvens av regjeringens kaotiske situasjonen den har påført næringen.

– Selv om vi har jobbet intenst i over en måned for å få på plass kontrakter med våre kunder så har vi ikke lykkes med det. For å bearbeide laksen må vi ha langtidskontrakter, og dette markedet er nesten helt borte etter regjeringens forslag om tredobling av skatten og modellen de bruker, sier Lerøy-sjefen videre i pressemeldingen.

Kan ikke ta risikoen

– Jeg er sikker på at dette ikke er regjeringens intensjon, men det er i aller høyeste grad konsekvensene av forslaget deres. Verken vi eller våre kunder kan ta risikoen det er å måtte betale skatt på en inntekt vi muligens ikke har, avslutter Beltestad i pressemeldingen.

 

Kilde: Lerøy

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081