23948sdkhjf

Permitteringer ved Moelven

Moelven Limtre AS har sendt ut permitteringsvarsel til 22 medarbeidere. Majoriteten av disse blir delvis permittert. Årsaken er den lave aktiviteten i prosjektmarkedet.

17 operatører og tre funksjonærer fikk tidligere i dag varsel om 50 prosent permittering fra 30. april.

I tillegg har to montører fått varsel om 100 prosent permittering fra samme dato. 

- Jeg er veldig lei meg for å måtte gi denne beskjeden til våre dyktige medarbeidere, men vi har dessverre ikke noe annet valg slik markedssituasjonen er for tiden. Vi må nedskalere produksjonen for å tilpasse oss den sviktende etterspørselen som rammer prosjektvirksomheten vår, sier Rune Abrahamsen, administrerende direktør i Moelven Limtre AS. 

Tøffe tider

- Det er en kjent sak at byggenæringen har tøffe tider om dagen, og dette fører til at færre setter i gang med prosjekter, samtidig som andre igjen utsetter prosjekter. Fellesnevneren er usikkerhet og høye kostnader, forklarer Abrahamsen. 

Moelven Limtre leverer alt fra enkle standardbjelker i gran, furu eller impregnert limtre til byggevarehandelen, til prosjekter som idrettshaller, næringsbygg, lager- og logistikkbygg, bruer, og landbruksbygg. 

Må nedskalere: - Vi må nedskalere produksjonen for å tilpasse oss den sviktende etterspørselen som rammer prosjektvirksomheten vår, sier Rune Abrahamsen, administrerende direktør i Moelven Limtre AS. Foto: Moelven

Leverer som normalt 

Produksjonen av limtrebjelker til byggevarehandelen og industrikunder går som normalt, og kundene vil ikke bli påvirket av permitteringen. 

- Fabrikken går, og vi skal levere bjelker til byggevarehandelen og andre kunder som normalt selv om vi har permitteringer, sier Abrahamsen. 

Selv om det er krevende tider i byggenæringen tror Moelven Limtre at etterspørselen vil ta seg opp når markedet snur. 

- Framtiden for trevarer er lys og våre klimasmarte produkter og løsninger vil bli viktigere enn noen gang framover. Når markedet snur, skal vi fortsette å bygge en bærekraftig framtid i tre, sier Abrahamsen. 

Moelven Limtre samarbeider tett med både fagforeningene og NAV for å ivareta medarbeidere som permitteres. 

Kilde: Pressemelding fra Moelven

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094