23948sdkhjf

Ukraina-krig til tross – leverandørene har fortsatt tro på det grønne skiftet

Norske oljeserviceleverandører har fortsatt fokus på det grønne skiftet, til tross for krigen i Ukraina.

Alle er enige om et par ting: Det grønne skiftet er viktig, og det vil fortsatt være viktig for dem.

Men samtidig ser de at olje og gass har fått et lite oppsving etter krigen i Ukraina.

Jærbladet har spurt fire toneangivende oljeservice-leverandører om hva de tenker om det grønne skiftet nå.

- Vi er fullstendig avhengig av å lykkes med det grønne skiftet, sier daglig leder ved Årdal Maskinering, Gunnstein Varhaug, til Jærbladet.

Ikke mindre grønne

Han legger til at de ikke tenker mindre grønt etter at krigen i Ukraina var en realitet, og at de største utfordringene nå er tilgangen på råvarer, priser og ikke minst høye energipriser.

Årdal Maskinering har en økning i omsetningen i år sammenliknet med fjoråret. I fjor endte driftsinntektene på 115 millioner med et driftsresultat på 11 millioner kroner. Bedriften har 51 ansatte.

Adm. dir. Børre Lobekk i Nordic Steel sier mye av det samme som Varhaug. Energibransjen står for om lag 25 prosent av omsetningen til Bryne-bedriften. Lobekk mener det er viktig at det grønne skiftet gjennomføres – både for forretningen og for generasjonene som kommer senere.

FORTSATT FOKUS: Nordic Steel og adm. dir. Børre Lobekk har fortsatt fokus på det grønne skiftet. FOTO: NORDIC STEEL

Utsettelser i bygg og anlegg

I tillegg til høye energiutgifter og høye råvarepriser er utsettelser i bygg- og anleggsbransjen den største utfordringen for tiden. Driftsinntektene til Nordic Steel endte på 226 millioner kroner i fjor, mens driftsresultatet ble på 32 millioner. Selskapet har 97 ansatte.

Daglig leder Inge Brigt Aarbakke hos Aarbakke AS mener at den største utfordringen for tiden er at det er så lenge til neste stortingsvalg.

STORTINGSVALG: Inge Brigt Aarbakke hos Aarbakke mener at den største utfordringen nå er at det er lenge til stortingsvalget. FOTO: GOOGLEMAPS/AARBAKKE

Men også han poengterer at bedriften fortsetter å ha fokus på det grønne skiftet, selv om han også har tro på at olje og gass vil være toneangivende også i årene som kommer. Aarbakke hadde i 2021 driftsinntekter på 611 millioner kroner, med et driftsresultat på 18 millioner og 318 ansatte.

Gønt skifte-fokus lenge

Heller ikke hos Depro AS har Ukraina-krigen endret synet og fokuset på det grønne skiftet, snarere tvert om.

HATT FOKUS LENGE: - Depro har lenge hatt fokus på det grønne skiftet, sier daglig leder Kåre Stokkeland (innfelt). FOTO: DEPRO

– For at vi skal være en ettertraktet bedrift, må vi alltid ha det grønne skiftet i fokus. Det grønne skiftet kan være så mangt, og dette er noe som Depro alltid har hatt med, som en del av drifta, sier daglig leder Kåre Stokkeland til Jærbladet. Depro omsetter om 95 millioner kroner og hadde i fjor et driftsresultat på minus 876.000 kroner. Bedriften har 50 ansatte.

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093