23948sdkhjf

Westcon satser på havvindturbiner i stål

Westcon står sentralt når det skal bygges ut et større industriområde i Vikebygd for sammenstilling av havvindturbiner.

Dommersnes industriområde skal etter planen bli på 550 dekar.

Her skal Westcon sammen et internasjonalt selskap som produserer understell til vindturbin bygge ut et større område.

Sammenstilling av vindturbiner

Westcon står ifølge Haugesunds Avis (HA) sentral i utbyggingen, sammen med kommunen. Det skal dannes et eget selskap mellom de to. Når industriområdet står ferdig, er målet å invitere ulike selskap innenfor bransjen til å bruke industriområdet på Dommersnes til sammenstillingsplass for flere typer vindturbiner, blant annet flytende havvindturbiner i stål.

Stian Røsdal, som leder satsingen på fornybar energi hos Westcon, forteller til lokalavisa at industriområdet kan bli et sted for sammenkopling der prefabrikkerte deler blir fraktet med skip fra flere steder i verden, og så ferdigstilt på området.

KAN STÅL: – Dommersnes kan «serve» hele det europeiske markedet, og vi i Westcon kan stål, sier leder for Westcons fornybarsatsing, Stian Røsdal. FOTO: MULTICONSULT/PRIVAT

Stor-satsing på havvind

– Dommersnes kan «serve» hele det europeiske markedet og vi ser lengre enn bare tildelingene av konsesjoner for havvind i Utsira Nord. I 2025 blir det tildelinger i flere havområder, pluss at det er store planer i EU-området og i havområdene ved Storbritannia, sier Røsdal.

Selskapet som er planlagt etablert for Dommersnes, må finansiere store investeringer. Planen er at industriområdet skal stå ferdig og kunne ta imot de første delene til turbinene i 2027.

Røsdal sier at planeringen av industriområdet er en stor satsing fra Westcons side, men at han ikke kan gå ut med hva det vil koste totalt sett.

Eksperter på stål

- Westcon er eksperter på stål. Og vi skal gjøre det samme på Dommersnes som vi gjør i Ølensvåg i dag, men i en litt annen skala. I Ølensvåg driver vi med «skreddersøm» i produksjonen. På Dommersnes blir det serieproduksjon, sier Røsdal.

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079