23948sdkhjf

Ikke ny drift ved Jørpeland Stålverk likevel

I august kom beskjeden om at ny drift ved nedlagte Jørpeland Stålverk var utsatt. Nå kommer ny melding: Det blir ingen ny drift i det hele tatt.

Årsaken skal være de høye strømprisene.

Det skriver avisa Strandbuen, som har fulgt utviklingen ved ned det nedlagte stålverket tett. Det var Stavanger Steel, som eide verket da det ble lagt ned tidligere i år. Siden den gang har det vært jobbet med å få nye eiere inn i driften av stålverket, og i sommer ble det kjent at en britisk aktør var villig til å starte opp igjen drift på Jørpeland.

Endelig beskjed

Men så kom august, og ekstrem høye strømpriser. Da ble oppstarten satt på vent. Nå blir det ikke noen ny drift i det hele tatt.

– Det har kommet endelig beskjed om at de har trukket seg og ikke vil starte opp drift i smelteverket igjen. Det blir ikke noe mer med dem, og jeg tror heller ikke det er andre som ønsker å starte opp noe av den gamle driften i Stålverket igjen, sier Rasmus Nordbø på vegne av eierne, til Strandbuen.

Han mener at de høye strømprisene er årsak til at det ikke blir noe ny drift ved verket, noe som betyr at «ovnene i smelteverket har smeltet stål for siste gang». Dermed er mer enn 100 år med stålindustri-historie over på Jørpeland. I alle disse årene har verket vært en hjørnesteinsbedrift for kommunen.

HØYE STRØMPRISER: Høye strømpriser skal være årsak til at det britiske selskapet trakk interessen for å starte opp igjen ny drift ved Jørpeland Stålverk. FOTO: GOOGLEMAPS

Håpet i det lengste

De ansatte ved stålverket er også lei seg for at det ikke blir noen ny drift. De hadde håpet at det skulle skje.

– Jeg synes selvsagt ikke noe om at det ikke blir mer drift i smelteverket. Jeg har håpet på ny drift helt til nå, selv om det har sett litt svart ut ei stund, sier klubbleder ved stålverket, Øystein Bjor til avisa.

Rasmus Nordbø sier videre at det jobbes med å få energikrevende industri til tomta, men at det ikke er noe som er avklart i så henseende.

Kilde: Strandbuen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093