23948sdkhjf

Stor interesse for OTD Energy-messen

- Vi må tilbake til 2014 for å finne større interesse for OTD-messen i Bergen og på Sotra.

Det sier daglig leder i OTD Enegy, Torbjørn Olufsen.

OTD-messen åpner dørene onsdag neste uke.

Store forventninger

Olufsen har store forventninger til årets messe. Det er den første OTD-messen etter at Norge er åpnet helt opp, og blir den første OTD-messen som arrangeres i Bergen og Sotra etter koronapandemien.

Olufsen sier at OTD Energy 2021 i Stavanger var starten på en omstilling av messen og møteplassen OTD Energy.

- I Bergen tar vi med mye av fagprogrammet, der fokus på kunnskap om markeder, teknologier og selskaper bringes frem på en arena som er upolitisk, men tilrettelagt for Norsk Leverandørindustri.

Kunnskap om fremtidens markedsmuligheter tuftet på en verdensledende offshore leverandørindustri, vekker interesse fra flere aktører, sier den daglige lederen for messen.

Mer enn 1000 B2B-møter

Han legger til at OTD Energy 2022 i Bergen skal være en arena der kontakt skapes og kontrakter avtales og at man legger opp til over 1000 B2B-møter, der blant annet Equinor gjennomfører 170 møter på to dager, med formål å hente inn leverandører til sine prosjekter nasjonalt og internasjonalt.

- Satsingen på kunnskapsdeling vekker interesse nasjonalt, men også etter hvert internasjonalt, da det er utstillere fra Europa og USA, og varslet større delegasjoner fra Kina, Tyrkia, Hellas, Brasil, Spania, Nederland med flere, sier Olufsen videre.

Det er ventet om lag 15.000 besøkende til OTD Energy-messen de to dagene den varer. Den begynner 12. september med et forprogram i Grieghallen tirsdag 11. september på kvelden.

Mange innkjøpere

- Vi ser usedvanlig mange innkjøpere har meldt seg som besøkende utenom de som stiller ut, noe som viser en dreining i publikum. Vi samarbeider også tett med Universitetet i Bergen, og forventer besøk av over 1000 studenter fra flere universitet og høgskoler i regionen, der de har sin egen seminarscene og etter- og videreutdanningstorg, sier Olufsen.

- Hvor mange utstillere er påmeldt? Har interessen vært større eller mindre enn det dere hadde sett for dere?

- Vi regner med mer enn 300 selskaper som aktivt er tilstede, fra utstilling til sponsorer og bidragsytere. Vi må tilbake til 2014 for å finne større interesse for messen i Bergen og på Sotra, men gitt den internasjonale energikrisen og markedsutviklingen internasjonalt, vil vi alltid søke større engasjement når vi bringer markedsmuligheter, kunnskap og kontrakter til torgs, svarer den daglige lederen.

- Energiindustrien kan gjøre noe med ubalansen i strømmarkedet

- Vil strømkrisen også prege OTD?

 -Energiindustrien er en av de næringene som faktisk kan gjøre noe med ubalanse i markedet, og sørge for utvikling av nye prosjekt og teknologier for å øke produksjon, og redusere kostnaden for forbruker. Det viktige er at vi får samlet alle krefter som blir med og utvikler løsninger for å stabilisere markedet, det være seg alt fra tradisjonell olje og gass industri til satsing på fornybar produksjon og lagring av energi, sier Olufsen, og legger til:

- Strømprisen er et resultat av mange faktorer, men samtidig avdekker den hva vi både kan og bør gjøre for å stabilisere situasjonen. Politikere, finansnæringen og ikke minst industrien selv sier det haster, og da må vi sammen brette opp ermene og bidra der vi kan med å fremskynde teknologiutvikling, samhandling, kunnskapsdeling og tilby relevante markedsmuligheter som skaper løsninger for en fremoverlent energiindustri i Norge.

 

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Det siste stålet fra ukrainske Azovtal blir armbånd
- Panikken på stålmarkedet har lagt seg
Ny Storbritannia-kontrakt for Kongsberg Gruppen
Offshore Norge: Viktig å begrense fallet i produksjonen
Nordmenn flest positive til grunnrenteskatt
Plattform stengt ned ved en feiltakelse
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11