23948sdkhjf

H2 Green Steel og BMW Group signerer leveringsavtale for CO2-redusert stål

BMW Group og H2 Green Steel har signert en endelig kontrakt om levering av CO2-redusert stål.

Avtalen tar for seg BMW Groups ambisiøse mål, og inkluderer resirkulering og håndteringstiltak ved utrangert levetid.

De to selskapene har også blitt enige om teknisk samarbeid som vil inkludere flere tiltak, som adresserer BMW Groups vitenskapsbaserte mål, og bidrar til å møte bilgigantens «ambisiøse CO2-reduksjonstidslinje», ifølge H2 Green Steel.

Forpliktet

H2 Green Steel har en brutto forpliktelse til karbonutslippsintensitet pr tonn stål, inkludert i kundekontraktene. H2 Green Steels arbeid for å redusere utslipp vil påvirke BMW Groups materialforsyningskjede og miljø- og klimamålene med reduserte utslipp.

I tillegg er gjenvinning av skrap en viktig del av bildet, som ytterligere sikrer sirkularitet. I et banebrytende grep har begge selskapene derfor blitt enige om å få 40 prosent av førforbrukerstålskrap av volumene tilbake til H2 Green Steels lysbueovner for resirkulering.

Definisjon

Ifølge H2 Green Steels definisjon av grønt stål, er faktiske CO2-reduksjoner og forbedret sirkularitet begge nøkkelen. Derfor må grønt stål produseres fra en kombinasjon av en betydelig mengde grønt «jomfrujern» og skrap i en produksjonsprosess som bruker elektrisitet fra fornybare energikilder. De totale CO2-utslippene i en slik prosess må være mer enn 90 prosent lavere enn ved tradisjonell stålproduksjon i en masovnsprosess.

- Vi skal være med på å avkarbonisere stålindustrien. Å jobbe med progressive selskaper som BMW Group, presser oss til å bli bedre både i vår egen virksomhet og vår verdikjede. Det presser oss også til å bli en enda bedre partner for kundene våre, og hever standarden for bransjekolleger på avkarboniseringsreisen, sier Henrik Henriksson, administrerende direktør i H2 Green Steel.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.195