23948sdkhjf

140 tonn med stål skal brukes på midlertidig bru

Torsdag startet arbeidet med å etablere en erstatningsbru over en av bruene som er blitt stengt etter brukollapsen på Tretten.

I første omgang er det to bruer som skal få såkalt erstatningsbru mens man utreder hva som kan ha vært årsaken til at fagverksbrua på Tretten kollapset tidligere i uka.

Til sammen er det bestemt å stenge 14 slike fagverksbruer.

Torsdag startet arbeidet med å etablere den første erstatningsbrua i Fredrikstad. Senere skal også Valdres få en erstatningsbru.

140 tonn med stål

- Det er mye jobb som skal til å få for etablert denne midlertidige brua. 140 tonn med stål skal bygges sammen, sier byggeleder Jonas Aae i Statens Vegvesen til NRK Oslo og Viken. Han har et godt håp om at brua skal være ferdig til tirsdag kveld til uka.

BEREDSKAPSLAGER: 140 tonn med stål lastes om bord i trailere for å bringe stålet fra Vegvesenets bruberedskapslager på Bjørkelangen til brua i Fredrikstad. SKJERMDUMP: NRK

Erstatningsbrua vil bygges oppå den eksisterende stengte fagverksbrua, og torsdag var 10 til 11 lastebiler i sving med å frakte stålelementene fra Bjørkelangen til brua i Fredrikstad.

Brua vil bli noe smalere enn den eksisterende brua, men den skal likevel være bred nok til at to biler kan passere samtidig over brua.

Vegvesenets bruberedskap

– Vi jobber med å få etablert midlertidige bruer på de mest trafikkerte veiene og der det er dårligst omkjøringsmuligheter. Det gjelder Tveit bru på E16 i Vang i Valdres og Moumbekken bru på riksveg 22 i Fredrikstad, sier avdelingsdirektør Cato Løkken i Statens vegvesen. 

STÅLET FRAMME: Traileren med 140 tonn stål er framme ved brua i Fredrikstad. SKJERMDUMP: NRK

– Vi undersøker også muligheten for å sette inn ei midlertidig bru for Norsenga bru på E16 i Kongsvinger, men på grunn av lengden på brua og jernbanen som går under, er dette et mer komplisert prosjekt, sier han.

Forberedelser til montering av de midlertidige bruene pågår, og bruene er forventet å være på plass i løpet av ca. ei ukes tid. Det er Statens vegvesens nasjonale bruberedskap som leverer de midlertidige bruene. 

 

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.11