23948sdkhjf

Tre branner på kort tid hos Stene Stål – har tapt millioner

Tre store branner hos gjenvinningsbedriften Stene Stål i Hærland siden 2020 har ført til milliontap for bedriften.

Den siste brannen fant sted i juni i år, og det var en kraftig brann i et større bygg.

I april i fjor ble det meldt om en brann midt på natta. Da var det ifølge Fredriksstad Blad (FB) en driftsbygning som gikk helt dukken, og tapet ble beregnet til fem millioner kroner. Den siste brannen fant sted i august 2020, og da ble den slukket relativt raskt.

 Tapt 10 millioner

– Vi har tapt arbeid og stoppet i produksjonen. Vi har hatt tap på nærmere 10 millioner kroner på de brannene vi har hatt. Noe får vi igjen på forsikringen. Vi har kanskje fått igjen fem-6 millioner av de ti millionene, sier Øyvind Stene til FB. Fredrikstad-mannen eier Indre Østfold Gjenvinning via selskapet Stene Stål Holding As.

Nå mener han å ha funnet brannårsaken til den seneste brannen, og den skyldes trolig batterier. Han sier at det ikke er et spørsmål om hvis man får en brann, men når man får det. Branner på gjenvinningsstasjoner skjer ofte, og nylig var det en større brann i et slikt anlegg på Forus ved Stavanger.

Forbedrer sikkerheten

Stene sier at de hele tiden jobber med å forbedre sikkerheten, men under den siste brannen i juni i år, var ikke alt helt på stell i forhold til rutinene.

- Vi forbedrer oss hele tiden med tekniske løsninger. Vi har investert rundt én million i utstyr som skal forhindre brann, forklarer Stene til FB.

Litiumbatteriene årsak

Ifølge Stene er det litiumbatteriene som er verst. Dette er batterier som finnes i de fleste ulike typer elektriske apparater, og dermed havner de på avfallsstasjonene. I og med batteriene er små som kronestykker kan de være vanskelig å oppdage.

Kilde: Fredriksstad Blad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109