23948sdkhjf

Kortreist lavkarbon-aluminium fra Hydro i Vestres nye fabrikk på Magnor

Hydro bidrar med aluminium både innendørs og til utvendig fasade når The Plus, verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk, åpner dørene og starter produksjon av møbler på Magnor.

Møbelprodusenten Vestre åpner nå verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk, The Plus, på Magnor i Innlandet. Over 23 tonn Hydro CIRCAL lavkarbon-aluminium er levert til prosjektet. Hydro CIRCAL består av minst 75 prosent resirkulert aluminium, fra produkter som allerede har levd et langt liv som enten brusbokser, bildeler eller andre materialer.

VIDEO: THE PLUS/VESTRE

– Glassfasadene som brukes er spesielt utviklet for The Plus for å sikre maksimal åpenhet og lavest mulig energiforbruk. WICONA-profilene som rammer inn glasset er levert i legeringen Hydro CIRCAL, sier Frank Føleide, salgsingeniør i Hydro Building Systems.

The Plus har som mål å redusere energibehovet med minst 90 prosent sammenlignet med en tilsvarende konvensjonell fabrikkbygning. Med mer enn 2000 kvadratmeter glassfasader – opptil 14 meter høye – stilles det ekstreme krav til energiytelse, isolasjon, kuldebroer og bygningsfysikk generelt.

Bærekraft og inkludering har vært styrende for alle sider ved fabrikken, fra utformingen av arbeidsforhold til tilrettelegging for elektrifisert tungtransport og forvaltningen av skogsområdene rundt. Fabrikken tar mål av seg til å bli et globalt utstillingsvindu for bærekraftig og høyeffektiv produksjon.

– Dette er folkets fabrikk og vi gleder oss til å åpne dørene til The Plus, for lokalbefolkningen, nordmenn og resten av verden. Dette er ikke bare en merkedag for oss, men også for norsk fastlandsindustri og skandinavisk eksportsamarbeid, sier Stefan Tjust, konsernsjef i Vestre.

Også innendørs har The Plus benyttet aluminium. Fra Hydros pressverk på Magnor, bare et steinkast unna Vestre nye fabrikk, er det blant annet levert materiale til stolpefritt rekkverk i trappene som arkitektonisk binder etasjene i The Plus sammen.

– Vi er glade for å kunne bidra til et prosjekt som er så framtidsrettet som Vestres The Plus. Vi har samarbeidet med Vestre i mange år allerede, blant annet på møbelseier "Folk", og gleder oss til å nå få verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk som nabo på Magnor, sier Morten Bråten, fabrikksjef ved Hydro Magnor.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.548