23948sdkhjf

De ansatte ved Jørpeland Stålverk positive til nye eiere

De ansatte ved Jørpeland Stålverk har møtt sine nye eiere, og optimismen er tilbake ved hjørnesteinsbedriften.

- Dette virker veldig lovende, sier klubbleder Øystein Bjor ved Stavanger Steels verk på Jørpeland.

Til avisa Strandbuen forteller han og flere andre ansatte at de har stor på de nye eierne. De virker ambisiøse og ryddige.

Har peiling på stål

Klubblederen, som har jobbet 15 år i ulike stillinger ved stålverket på Jørpeland peker på flere forhold som gjør at de ansatte nå ser positivt på framtiden: De nye eierne har peiling på stål, kompetansen ved verket skal ivaretas og de har sterk investeringsevne.

- Dette er dette vi kan. Jeg tror mange av de som har sluttet vil komme tilbake nå, sier en svært engasjert Bjor til lokalavisa, og legger til at de nye eierne, som etter det Strandbuen erfarer er britiske, sa at kompetanse og erfaring til arbeidsfolkene er det viktigste av alt.

BLIR BRA: - Dette er dette vi kan - å jobbe med stål. De nye eierne virker proffe, sier klubbleder ved Stavanger Steels stålverk på Jørpeland, Øystein Bjor (innfelt). FOTO: GOOGLEMAPS/PRIVAT

Med mer enn 30 års erfaring fra smiverket ved stålverket er også Trond Idar Stø svært optimistisk med tanke på framtiden. Smiverket er en av avdelingene som de nye eierne vil drive videre med.

Til han blir pensjonist

Han håper å kunne jobbe ved stålverket til han blir pensjonist, noe han for et par måneder siden trodde var utenkelig. Han har også et godt håp om at mange av de som har sluttet, nå kommer tilbake.

Strandbuen skriver at han nå går, på lik linje med mange andre, som ringevikar i avslutningen av Stavanger Steel AS. Foreløpig er det ingen som har fått tilbud om jobb i det nye selskapet, da kjøpet ikke er gjort ennå.

Kilde: Strandbuen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063