23948sdkhjf

Havyard Group ASA og HG Group AS slår seg sammen for å skape ledende service tilbyder

Havyard Group ASA har inngått en avtale med eierne av HG Group AS om en sammenslåing, hvor Havyard formelt vil kjøpe alle utestående aksjer i HG Group AS.

Som en del av transaksjonen er det også gjort avtale om å overta de av aksjene i BKS Holding AS som ikke allerede er eiet av HG Group.

Etter gjennomføring av transaksjonen vil Havyard bli 100 prosent eier av BKS Holding AS og Fossberg Kraft AS. Transaksjonen er en milepæl i arbeidet med å utvikle Havyard som en ledende servicetilbyder til maritim, offshore og onshore industri og tilfører inntektsstrømmer som er komplementære til selskapets eksisterende virksomhet.

Kjøpesummen er 285 millioner kroner

Kjøpesummen i transaksjonen er avtalt til 285 millioner kroner, hvorav 245 millioner vil bli gjort opp i nye Havyard-aksjer, 25 millioner kroner i en selgerkreditt og 15 millioner i kontanter. Gjennom transaksjonen vil selgerne samlet eie en betydelig del av Havyard etter gjennomføring av transaksjonen. Selgerne vil bli representert i Havyards styre, herunder ved at Even Matre Ellingsen foreslås som ny styreleder.

- Vi er stolte av å ha kommet til enighet med eierne av BKS Holding og Fossberg Kraft om å integrere selskapene i Havyard. Dette vil blant annet gi oss mulighet til inntreden i nye markeder, kunne utnytte synergier på tvers av selskapene, samt tilføre oss en gjeng med dyktige og erfarne medarbeidere. Vi er allerede i gang med integrasjonsprosessen, sier konsernsjef Erik Høyvik i Havyard i en uttalelse.

Imponert

Even Matre Ellingsen er foreslått som ny styreformann, og han uttaler:

- Vi er imponert over den flotte omstillingen som Havyard har fått til. Selskapet har en sunn økonomisk stilling, er anerkjent og har gode kunderelasjoner. Både Havyard og BKS er har kompetanse og erfaring som bidrar til at viktige kunder får endret sin virksomhet i en mer bærekraftig retning. Vårt motto er at kundene skal fokusere på sin egen kjernevirksomhet mens vi tar oss av viktig vedlikehold og modifikasjoner, enten det er onshore eller offshore.

Dagens eiere i HG Group/ BKS Holding, Tore Thorkildsen, Gudmund Øvrehus, Even Matre Ellingsen og Skarvelandfamilien fortsetter som betydelige eiere i nye Havyard.

Daglig leder i BKS, Tore Thorkildsen, sier at det å bli en del av en industriell børsnotert gruppe er måten å vokse videre på for en bedrift som har hatt en fin utvikling gjennom flere år.

-Vi har store ambisjoner om å kunne pleie eksisterende og nye kunder som en industriell totalleverandør, sier han.

Kilde: Havyard Group

KLIKK for alle artikler i Konkurser og nedbemanning.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.125