23948sdkhjf

Maritime Partner skal bygge elektrisk katamaran

Maritime Partner skal bygge sin første elektriske katamaran for Moskenes Shipping.

Det skriver Maritime Partner i en pressemelding.

Maritime Partner skriver at dette er en ny båtmodell designet av sivilingeniør Ola Lillo-Olsen, og at Maritime Partner skal stå for detaljdesign, prosjektering og bygging. Båten skal brukes som passasjerbåt for Moskenes Shippings rute i Reinefjorden, og den skal frakte både fastboende og turister.

- Viktig kontrakt 

- Dette er en viktig kontrakt for Maritime Partner, og en milepæl siden det er den første elektriske katamaranen vi bygger for det grønne skiftet, sier Anders Bjørdal, Area Sales Manager i Maritime Partner.

Fremdriftsanlegget blir levert av ABB komplett med elmotorer og batteri. To 97kW luftkjølte elektro-motorer og frekvensomformere med en samlet batterikapasitet på 528 kWt som gir en marsjfart på 12 knop.

Miljøvennlig aluminium

«Med elektrisk drift, en effektiv skrogdesign og bygging i aluminium, så vil båten bli så «grønn» som det er mulig å få til med dagens teknologi. Aluminium er ett miljøvennlig alternativ som ved resirkulering krever veldig lite energi for å gjenoppstå som ett fullverdig materiale for nye bruksområder», skriver Maritime Partner også i pressemeldingen.

Kilde: Maritime Partner

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125